Hăul de pe Faleză paralizează tot oraşul: Lucrările de remediere a avariei de la Elice se vor relua peste două luni jumătate !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Gropzilla", cel mai mare crater în asfalt conform "Top 10 gropi din România" alcătuit de "Adevărul de Seară" şi Europa FM, va mai chinui şoferii gălăţeni încă câteva luni. Lucrările pentru remedierea avariei la canalul colector vor fi sistate încă două luni din cauza creşterii nivelului Dunării.  “Groapa gropilor” s-a transformat peste noapte într-un lac, astfel că termenul de 15 martie anunţat de primarul Dumitru

Cea mai mare groapă din asfalt din ţară, va rămâne încă multe zile un „punct de atracţie” pentru curioşi şi un motiv întemeiat de supărare pentru şoferi.
Conform primarului Dumitru Nicolae, lucrările de la Elice vor fi suspendate circa două luni şi jumătate.

Până atunci circulaţia pe Faleză s-ar putea redeschide, prin devierea maşinilor pe breteaua dintre Elice şi blocurile din apropierea acesteia.

"Întrucât nu putem rezolva definitiv decât după ce se retrag apele, şi din experienţa mea umilă că tot am umblat la inundaţiile care au fost, eu nu văd apa retrasă să putem lucra înainte de două luni şi jumătate...Să se retragă Dunărea doi metri mai durează. Am decis să deschidem circulaţia pe „breteaua” din faţa celor două blocuri turn şi a pizzeriei Bella Italia”, a explicat primarul Dumitru Nicolae .

„Groapa gropilor", coşmarul şoferilor gălăţeni

Remedierea avariei de pe Faleză - în atenţia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul de Seară”, patronul fimei SC Vâlceana, care a câştigat licitaţia pentru a efectua lucrările la avaria de la Elice, a declarat : „Va fi aşa cum zice domnul primar. Eu nu îl pot contrazice”, a spus Constantin Mitroi.

Şi mai mult haos

Soluţia găsită de Primărie este floare la ureche, întrucât deschiderea arterei  respective ar crea şi mai mult haos. Trebuie menţionat şi faptul că segmentul de şosea este foarte îngust şi nu se ştie dacă va putea suporta greutate mare.

„Vor fi în permanenţă poliţişti comunitari care vor dirija circulaţia. Nu se va mai permite nici parcarea maşinilor pe artera respectivă ”, spune primarul Nicolae.

Ar mai fi existat o variantă, montarea unui „podeţ” de metal peste groapa provocată de avarie, însă o astfel de soluţie a fost considerată de autorităţi prea costisitoare şi periculoasă, putând conduce la deteriorarea şi mai mult a canalului colector din subteran.

Cea mai mare groapă din România

„Gropzilla” de pe Bulevardul Falezei  a fost desemnată de ziarul „Adevărul” şi Europa FM cea mai mare din ţară. Hăul s-a format pe 14 februarie, din cauza unei avarii la canalizare. Dimensiunile sunt de neînchipuit: 100 m lungime şi 12 m adâncime.

Directorul SC Vâlceana, Constantin Mitroi, ne-a dezvăluit că respectiva groapă este un caz unic atât din punctul de vedere al mărimii, cât şi al gradului de periculozitate. Aşadar, astuparea „mamei gropilor” va dura cel  puţin  trei luni şi va înghiţi jumătate de milion de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite