Hărţi de hazard şi de risc la inundaţii în bazinul hidrografic Prut-Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectele inundaţiilor ar putea fi mult mai uşor de controlat. Foto: Bogdan Nistor
Efectele inundaţiilor ar putea fi mult mai uşor de controlat. Foto: Bogdan Nistor

Hărţile de hazard sunt instrumente extrem de utile autorităţilor locale şi au fost deja realizate în baza unui proiect cu fonduri europene. Acestea vor fi predate către Consiliile Judeţene din Moldova până la sfârşitul anului pentru elaborarea hărţilor de risc.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a reunit astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a dezbate problema hărţilor de risc la inundaţii în bazinul hidrografic Prut-Bârlad. Acestea urmează să fie realizate de Consiliul Judeţului Galaţi, pe baza hărţilor de hazard, elaborate de Adminitraţia Naţională Apele Române - hărţi care indică cu precizie extinderea zonei inundate. 

Realizarea hărţilor de risc constituie un pas important în planificarea şi dezvoltarea durabilă a localităţilor. Actualizarea PUG/PUZ, actualizarea planurilor cadastrale şi topografice la nivelul fiecărui consiliu local şi realizarea cadastrului general la nivelul întregului bazin hidrografic sunt elemente importante pentru managementul eficient al inundaţiilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite