Hacker român căutat de autorităţile din Armenia, reţinut în timp ce încerca să părăsească teritoriul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Poliţia de Frontieră
FOTO Poliţia de Frontieră

Pe numele individului în vârstă de 32 de ani era emis un mandat de arestare „pentru săvârşirea de infracţiuni informatice”. Bărbatul a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Galaţi, urmând să fie puse în aplicare procedurile juridice legate de extrădare.

Un hacker român pe numele căruia figurează un mandat de urmărire internaţională a fost capturat sâmbătă, 27 iulie 2019, în punctul de trecere a frontierei Oancea, judeţul Galaţi.

Bărbatul de 32 de ani, din Galaţi, este acuzat că a săvârşit mai multe fraude informatice pe teritoriul Armeniei, motiv pentru care autorităţile din amintita ţară au emis pe numele lui un mandat de arestare. Oficialii români au au precizat în ce constau infracţiunile respective, însă se pare că la mijloc este un prejudiciu foarte mare.

Cetăţeanul român Silviu V., s-a prezentat în Vama Oancea conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Republica Moldova, cu dorinţa de a ieşi din ţară cu destinaţia declarată Ucraina.

Poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe tânăr, pe care l-au predat apoi Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Galaţi. Conform procedurile în vigoare, bărbatul va fi ţinut în custodie până când judecătorii români vor confirma sau vor infirma mandatul de arestare din Armenia. 

Ulterior, printr-o procedură rogatorie (în care reprezentanţii celor două ţări analizează sumar faptele şi probele), el ar putea fi extrădat în Armenia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite