Grefierii de la instanţele gălăţene au încetat protestul. Ministerul Justiţiei a soluţionat parţial revendicările personalului auxiliar de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul grefierilor a fost declanşat săptămâna trecută Foto: Valentin Trufaşu
Protestul grefierilor a fost declanşat săptămâna trecută Foto: Valentin Trufaşu

Personalul auxiliar de specialitate de la instanţele gălăţene declanşase săptămâna trecută un protest pe termen nelimitat ca reacţie la decizia Ministerului Justiţiei de a mări doar salariile magistraţilor, nu şi pe cele ale grefierilor.

Zeci de grefieri de la Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel Galaţi au încetat activitatea la sfârşitul săptămânii trecute, în intervalul 12,00-14,00, nemulţumiţi de faptul că Ministerul Justiţiei a ales să nu majoreze salariile personalului auxiliar de specialitate.

Grefierii erau nemulţumiţi că ministerul de resort ignoră hotărârea CSM nr. 64/19.01.2017, privitoare la aplicarea valorii sectoriale de referinţă atât pentru magistraţi, cât şi pentru personalul auxiliar de specialitate şi cel conex.

La aceasta se adaugă neadoptarea unui nou statut al personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete, creşterea continuă a volumului de activitate, mai ales după adoptarea noilor coduri, ce a adus noi atribuţii şi responsabilităţi pentru grefieri, subdimensionarea schemelor de personal şi, mai ales, lipsa unui dialog real cu Ministerul Justiţiei.

Personalul auxiliar de specialitate intenţiona să protesteze cu o oră în plus în fiecare săptămână, până când activitatea instanţelor s-ar fi blocat, dar Ministerul Justiţiei a reacţionat, soluţionând parţial revendicările grefierilor. Preşedintele Sindicatului Ius-Lex Galaţi, Mirela State, ne-a declarat că grefierii gălăţeni au acceptat să înceteze protestul, ministerul resort promiţând că va rezolva toate cererile personalului auxiliar de specialitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite