Gestul civic al unui bătrân. A găsit un portofel plin cu bani şi l-a predat la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 72 de ani  a găsit un portofel cu bani şi cupoane de călătorie şi de pensie pe o bancă de pe strada Constructorilor din Galaţi. Portofelul îi aparţinea unei bătrâne de 79 de ani, care l-a uitat după ce s-a aşezat să se odihnească pe o bancă.

Miercuri, 16 septembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi s-a prezentat un bărbat în vârstă de 72 de ani care a declarat faptul că, în cursul aceleaşi zile, a găsit pe o bancă situată pe strada Constructorilor din Galaţi, în zona unui magazin alimentar, un portofel şi a venit pentru a-l preda la Poliţie în vederea identificării şi restituirii persoanei care l-a pierdut.

”Procedându-se la verificarea conţinutului acestui portofel s-a constatat faptul că acesta conţine suma de 6.116 de lei, 6 tichete de masă, 4 cupoane de pensie şi 11 cupoane de călătorie pentru pensionari. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care figura cu numele în cupoanele de pensie, o femeie în vârstă de 79 ani din municipiul Galaţi. Persoana a fost contactată şi invitată să se prezinte la sediul instituţiei, în vederea clarificării acestei situaţii”, a declarat agentul şef principal Teodor Stoica Ciprian, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Femeia, cu lacrimi în ochi a precizat faptul că, pe 16 septembrie, în jurul orei 10,00, a scos de la o casă de ajutor reciproc o suma mai mare de bani pe care a pus-o în portofelul pe care îl avea asupra sa. Când se îndrepta spre casă, în jurul orei 13,00, s-a aşezat pe o bancă pentru a se odihni, iar sacoşele cu mai multe produse pe care le cumpărase, precum şi portofelul, le-a aşezat lângă ea, pe bancă. La plecare, a uitat portofelul pe bancă.

Portofelul împreună cu tot ceea ce se afla în el a fost restituit femeii. Domnul care a găsit acest portofel nu a dorit să-i fie făcut public numele, precizând doar că a dorit să facă o faptă bună pentru cineva care cu siguranţă trecea prin momente dificile odată cu această pierdere.

”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi doreşte să mulţumească pe această cale domnului pentru spiritul civic de care a dat dovadă, fiind un exemplu demn de urmat şi de alţi concetăţeni”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite