Galaţiul, neatrăgător pentru turiştii pe Dunăre. De mai bine de 15 ani, nicio navă de pasageri nu a mai acostat aici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Administraţiei Porturilor Dunării Maritime consideră că municipalitatea nu s-a implicat în promovarea oraşului nostru pe plan turistic, în ciuda recomandărilor în acest sens ale UE.

Cotat pe vremuri ca fiind unul dintre cele mai frumoase şi importante oraşe de la malul Dunării, Galaţiul a ajuns în prezent absolut neinteresant din punct de vedere turistic. Lipsa de preocupare a autorităţilor a transformat oraşul nostru într-un colţ uitat de lume.

"Galaţiul nu are turişti. Aceştia nu vin la Galaţi, ci se duc la Tulcea, Hârşova şi Constanţa. Acolo acostează. Noi nu avem ce arăta. S-au demolat mai toate construcţiile vechi care reprezentau Galaţiul. Autorităţile trebuie să lucreze la imaginea oraşului. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă din acest punct de vedere", ne-a declarat Mihai Ochialbescu, directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi.

Conducerea APDM s-a străduit, dar degeaba. „Noi le putem asigura pontoane turiştilor oricând, în orice moment. E suficient doar ca un operator să accepte să acosteze la Galaţi, însă asta nu se întâmplă. Noi am vrut să-i obligăm cumva să acosteze, în sensul că am propus navelor de pasageri să dea gunoiul la noi, să acosteze măcar pentru două ore la Galaţi, dar au refuzat. Vasele merg mai departe", a adăugat directorul APDM.

Municipalitatea, indiferentă

Conducerea Administraţiei Porturilor Dunării Maritime consideră că municipalitatea nu s-a implicat în promovarea oraşului nostru pe plan turistic, în ciuda recomandărilor în acest sens ale UE.

"Am prieteni din străinătate şi din ţară, care au venit la Galaţi şi mi-au cerut să le arăt oraşul. M-am simţit pus într-o postură foarte ciudată pentru că nu aveam ce arăta. Primăria ar trebui să investească pentru a tenta turiştii. Nu ai ce să le faci ăstora cu nave, nu îi poţi obliga. Au tot ce le trebuie pe vas, iar dacă acostează, trebuie să ai ce să le arăţi. Municipalitatea trebuie să promoveze imaginea Galaţiului", ne-a spus Mihai Ochialbescu.

Nu doar directorul APDM trage un semnal de alarmă legat de neatractivitatea turistică a oraşului nostru. Consilierul municipali Viorel Trif, ne-a spus că această problemă care afectează imaginea Galaţiului a intrat în atenţia Direcţiei Judeţene pentru Cultură care a luat de curând iniţiativa de a încheia cu municipalitatea un parteneriat pentru stabilire a unor puncte de interes turistic şi promovarea acestora.

"Nu ne mai miră nimic. Nu ne mai surprinde că nu se ocupă de promovarea oraşului Galaţi în condiţiile în care nu se implică în rezolvarea principalelelor probleme. Şi aici mă refer la infrastructură, la proiectul ISPA, la Parcul Industrial şi multe altele. Din punctual meu de vedere, Primăria îşi arată neputinţa încă o dată. Galaţiul se află într-un con de umbră de mulţi ani şi nimeni nu mişcă un deget. Dovadă că cele mai mari investiţii au ajuns să se facă la Brăila şi nu la Galaţi. Pe parte de turism, dacă nu erau iniţiativele pentru parcul de ambarcaţiuni, care permite acostarea unor nave mici, nici acela nu ar fi existat. De multe ori, urmărindu-l pe primarul Dumitru Nicolae îl văd pe Zaharia Trahanache", ne-a spus consilierul local Viorel Trif.

Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, nu ne-a putut oferi informaţii cu privire la eventuale demersuri ale municipalităţii privind promovarea oraşului Galaţi.

Vox: "Prieteni din străinătate m-au pus într-o postură ciudată cerându-mi să le arăt oraşul "
Mihai Ochialbescu, directorul APDM Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite