Galaţi: Studenţii boboci s-au căţărat pe peretele căminului de fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi dintre concurenţi s-au descurcat de minune. Foto: Corina Tătaru.
Cei mai mulţi dintre concurenţi s-au descurcat de minune. Foto: Corina Tătaru.

După ce în ultimele zile au fost supuşi unor probe de dans, au socializat şi şi-au dres vocea în cadrul unor concursuri de karaoke, pentru studenţii care candidează pentru titlul de Ms. şi Mrs. boboc a venit timpul unei probe serioase, pliată parcă pe sloganul din acest an al concursului: Adrenalină

Cei 19 studenţi au fost convocaţi în grabă la căminului H pentru o probă de alpinism. „Proba am ales-o la sugestia concurenţilor, nu este invenţia noastră", spune secretarul Ligii Studenţilor din Galaţi, Simona Cristina Bolea.

Unii nerăbdători să se caţere pe peretele căminului H, alţi uşor emoţionaţi, cu toţii au ascultat cu atenţie indicaţiile maestrului „Trafalet", responsabilul cu chingile şi funia.

„Ţineţi funia între mâini şi aveţi mare atenţie cum vă agăţaţi. Nu trebuie să vă fie frică, totul este asigurat", i-a liniştit el pe concurenţi.

Cele mai speriate au fost evident fetele. „Am frică de înălţime, dar sper să ajung măcar până la etajul al doilea al căminului", spune Andreea. Un alt concurent, Marius, s-a autoîncurajat în public: „Sunt super-bobocul care super-încearcă să super-escaladeze super-căminul de fete!", le-a spus el râzând colegilor.

Din fericire, totul a decurs normal, fără incidente. E-adevărat, nu toţi au ajuns până sus, aşa că punctajele au fost diferenţiate.

„A fost obligatoriu să urce măcar pe primele trepte. Dacă nu o făceau, nu primeau niciun punct", ne-au explicat organizatorii.

Proba de alpinism a fost prima dintr-o serie de probe grele. Pentru boboci urmează săptămâna viitoare o altă probă care le va pune la încercare inventivitatea şi spiritul de orientare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite