Galaţi/ Şcoliţi să devină şomeri: "Singura soluţie este să plecăm din ţară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele de muncă puse la bătaie de angajatorii gălăţeni nu au stârnit prea mult interesul absolvenţilor. Puţini candidaţi şi-au depus CV-ul la Bursa locurilor de muncă cu speranţa că îşi vor găsi în perioada următoare o slujbă stabilă.

Cei mai mulţi absolvenţi au considerat că locurile de muncă sunt puţine şi nu li se potrivesc.

CITIŢI ŞI:  Vineri/ Absolvenţii gălăţeni sunt aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă

Mihai Creţu, în vârstă de 28 de ani, a absolvit Facultatatea de Ştiinţe a Calculatoarelor. El a venit la Bursa locurilor de muncă cu speranţa că-şi va găsi o slujbă în domeniul în care este calificat. „Mi-am depus un CV la firma «Lacon Electronic» pentru un post de inginer electronist. Altceva nu m-a interesat. Sper să fiu selectat de angajator”, a spus tânărul gălăţean.

image

În aceiaşi situaţie este şi Alin Cruceanu, în vârstă de 28 de ani. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice în 2007 şi s-a angajat în domeniul vânzărilor. Şi-ar fi dorit un loc de muncă de economist, dar ofertele angajatorilor nu l-au mulţumit. „Am observat că este doar un post de economist oferit de firma «Carul cu Bere». La această firmă am depus CV şi anul trecut, dar degeaba”, a spus Alin.

image

În căutarea unui loc de muncă au fost şi persoane trecute peste 40 de ani. De pildă, Valerică Vârgloci, în vârstă de 40 de ani,  a venit tocmai din comuna Găneşti pentru a-şi găsi un loc de muncă. A lucrat mulţi ani ca şofer la o firmă, dar în urmă cu un an fost trimis în şomaj.  „ Am terminat şi indemnizaţia de şomaj.  Ce să fac?  Nu trebuie să-mi găsesc o slujbă pentru a avea ce pune pe masă?”, se întreabă deznădăjduit bărbatul.

Prezenţa slabă

Conform raportului făcut de AJOFM, la Bursa locurilor de muncă de la Galaţi au participat 530 de persoane. 103 candidaţi au fost selectaţi pentru încadrarea în muncă. Nu a fost nicio persoană angajată pe loc.

„Suntem puţin dezamăgiţi. Ne aşteptam la o prezenţă mult mai numeroasă din partea absolvenţilor, dat fiind că este criză”,  ne-a declarat declarat Dragoş Ilie, directorul adjunct al AJOFM Galaţi.

Cele mai multe joburi au fost pentru studii medii, respectiv în domeniul industriei textile şi comerţ. Persoanele cu studii superioare au putut opta pentru posturi precum: inginer automatică, consultant financiar, agent vânzări, consilier relaţii clienţi.

Cu cea mai bogată ofertă de locuri de muncă a venit la târg ArcelorMittal: 54 de posturi, dintre care 28 pentru absolvenţi de studii superioare. Au participat 29 de firme cu 229 locuri de muncă. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite