Gălăţeanul care a slăbit 80 de kilograme şi a devenit profesor de fitness lansează un proiect prin care să ajute mii de români supraponderali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a slăbit 80 de kilograme în cinci ani. foto: Diana Deleanu
Tânărul a slăbit 80 de kilograme în cinci ani. foto: Diana Deleanu

Atunci când ai 180 de kilograme şi doar 17 ani, viaţa nu pare să se îndrepte către direcţia bună. Însă când ai voinţă, poţi ajunge şi antrenor de fitness. Aşa sună povestea lui Victor Ştefan, un tânăr care a slăbit 100 de kilograme, care acum ajută şi alte persoane cu probleme de greutate. Iar în 2016, vor primi consiliere în slăbit cei interesaţi de peste tot din ţară.

„Înainte de septembrie 2009, atinsesem pragul de 180 de kilograme. Viaţa mea arăta groaznic, arăta oribil. Pur şi simplu mă trezeam dimineaţa, plecam la şcoală, mâncam dimineaţa orice apucam, totul pe fugă, prieteni aveam foarte puţini, nimeni nu mă invita în oraş, nu reuşeam să am o viaţă socială. Mereu trebuia să mă strecor ca un intrus în grupul prietenilor formaţi din copilărie.” 

Asta îşi aminteşte gălăţeanul Victor Ştefan despre viaţa lui în Italia, acolo unde a stat cu părinţii până la vârsta de 18 ani. Kilogramele în plus i-au dictat calitatea vieţii. Numărul mare de kilograme aducea un număr mare de probleme, complexe, frustrări. O viaţă trăită în imaginaţie, filme şi seriale. Realitatea s-a schimbat la finalul anului 2009. „Primii paşi i-am făcut în momentul în care mi-am imaginat unde voi fi peste cinci ani de zile. La 180 de kilograme nu puteam facem nimic altceva decât să merg pe jos. Îmi lua 45 de minute pentru a parcurge 3 kilometri pe jos. Apoi am început să mă provoc, să măresc kilometri parcurşi şi să-mi scriu evoluţia pe foaie. Pentru a o conştientiza. Am exclus din alimentaţie paste, pâine, sucuri, dulciuri şi am inclus fructe precum portocalele, grefe, banane. Salate mâncare mai des,” ne-a povestit Victor Ştefan. 

În primele 10 luni a reuşit să slăbească 30 de kilograme. Apoi s-a lovit de o nouă provocare – le-a numit barierele evoluţiei. „Cu cât urci pe o treaptă, fiecare treaptă are nivelul ei de dificultate. Ca să treci mai sus ai nevoie să completezi acele nivele, precum un joc. Trebuie să mai adaugi ceva şi fiecare nivel are provocările lui. Mereu m-am lovit de noi şi noi provocări, care m-au ţinut pe loc atâta timp cât să-mi învăţ lecţia din aceea provocare. Ca abia apoi să trec la nivelul următor,” ne-a explicat tânărul gălăţean.

Între timp, Ştefan a revenit acasă, în oraşul natal, la Galaţi. Şi-a dat seama că l-ar face fericit să ajute oameni, mai ales cei care sunt obezi sau supraponderali şi trec prin aceleaşi dificultăţi ca şi el. Aşa s-a născut proiectul „Am fost gras”. „Vreau să ajut cât mai multe persoane să evite calvarul celor 180 de kilograme pe care le-am avut eu. În vara acestui an am demarat proiectul „Am fost gras” în Galaţi. Iniţial am fost patru oameni, iar după o săptămână eram deja de cinci ori mai mulţi. O clasă pentru persoane supraponderale şi obeze. Lor mă adresez.”

Iar acum urmează implementarea conceptului peste tot prin ţară. Urmează un turneu prin cele mai importante oraşe ale ţării, acolo unde tânărul îşi va prezenta proiectul şi îşi va oferi ajutorul celor care au nevoie de consiliere în acest sens. Pentru că instructorul de finess vorbeşte din propria experienţă: „Nu există grad de comparaţie în ceea ce priveşte starea psihică la 180 de kilograme şi starea de acum, la 100 de kilograme. Înainte eram negativist, trist, fără poftă de viaţă, fără viziune..Acum, un exemplu, cred, pentru cei care-şi doresc să facă o schimbare, un prieten bun, o persoană de încredere, sunt înconjuraţi de oameni minunaţi, de oameni frumoşi”, ne-a mărturisit Victor Ştefan.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite