Furau nisip şi pietriş din albia Siretului cu excavatorul. Fenomenul începe să capete amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale sunt cercetaţi pentru executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă, după ce au fost surprinşi de poliţişti când extrăgeau agregate minerale din albia râului Siret.

Pe 21 iunie, poliţiştii Serviciului Ordine Publică Galaţi, însoţiţi de un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, au efectuat o serie de verificări pentru combaterea executării de activităţi miniere fără permis.

”Cu această ocazie au depistat, în extravilanul comunei Umbrăreşti, mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale, care extrăgeau din albia râului Siret agregate minerale, în speţă nisip şi pietriş”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că societatea nu deţine permis de exploatare emis de Agenţia Naţională de Resurse Minerale, motiv pentru care au deschis un doar penal pentru executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Oamenii legii descoperă cam două astfel de cazuri în fiecare lună, ceea ce indică că acest gen de extracţii ilegale de agregate minerale începe să ia amploare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite