FOTO/Protest la Galaţi/Studenţii s-au legat la gură cu o banderolă neagră şi au ţinut în mână o ţeapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de studenţi din toată ţara participanţi la Forumul acestora au protestat astăzi în faţa sediului Universităţii "Dunărea de Jos" faţă de prevederile Legii Educaţiei Naţionale care impun eliminarea lor din forurile decizionale ale universităţilor româneşti.

Studenţii s-au legat la gură cu o banderolă neagră şi au ţinut în mână o ţeapă pe care au ridicat-o simultan timp de 25 de ori pentru a semnifica, metaforic, perceperea mişcării studenţeşti din România ca „un junghi în coaste”.

image

„25 la sută reprezintă procentul reprezintă ponderea pe care studenţii o aveau potrivit vechii legi ca membri în forurile şi comisiile decizionale pentru alegerea rectorilor, a decanilor. Aceste ţepe semnifică junghiul în coastă, trasat mişcării studenţeşti din România”, ne-a declarat Cristina Fiţ, vicepreşedinte ANOSR.

"Considerăm că am fost traşi în ţeapă. Protestăm faţă de noua Lege a Educaţiei. Nu este normal să rămânem fără reprezentativitate în comisiile decizionale", ne-a spus Alin Filimon, student.

image

Protestul vine ca urmare a unei decizii luate în cadrul dezbaterilor studenţeşti din cadrul Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, acţiune care a început luni, la Galaţi, şi care a fost programată să se desfăşoare de-a lungul a cinci zile.

În cadrul evenimentului au fost analizate şi dezbătute aspecte care fac referire la Legea Educaţiei şi dimensiunea socială a educaţiei, după cum au precizat liderii organizaţiilor studenţeşti la startul manifestărilor.


Forumul este organizat de Liga Studenţilor din Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos şi Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi şi reuneşte lideri şi reprezentanţi ai studenţilor din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Suceava, Iaşi, Craiova, Sibiu, Alba-Iulia, Baia Mare, Galaţi, Petroşani, Târgu-Mureş, Hunedoara şi Braşov.

image

Bistriţa: Un profesor din Beclean este acuzat că merge beat la ore

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite