FOTO Puţină scrumbie a sfârâit pe grătarele originalului festival dedicat acestui peşte, la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea foarte frumoasă i-a gonit din oraş pe gălăţeni care au preferat iarba verde şi scrumbia rumenită gratuit pe propriile grătare.

Gălăţenii care, în Duminica Floriilor, au participat la a XII-a ediţie a Festivalului Scrumbiei, organizat de Primărie în colaborare cu teatrul Muzical, au avut parte de distracţie şi de ocazia de a savura scrumbie la grătar chiar pe malul Dunării, bucurându-se de o vreme absolut superbă.

Festivalul a debutat în zori cu un concurs de pescuit la care au participat câteva zeci de undiţari împătimiţi. Unii, dotaţi cu lansete scumpe şi momeli speciale, alţii, doar cu undiţe simple şi râme. Cu toţii au încercat să se întoarcă acasă cu premiile oferite de organizatori sau cel puţin cu berea de consolare.

După festivitatea de premiere a pescarilor, în foişorul de pe Faleză, a fost improvizată o scenă de pe care actorii Teatrului de Păpuşi le-au oferit un spectacol în aer liber celor mai mici participanţi la Festivalul Scrumbiei.
Pentru amatorii de sport, a fost organizat un cros şi o demonstraţie de arte marţiale.

Paradoxal, vremea foarte frumoasă n-a fost tocmai în avantajul organizatorilor Festivalului şi asta pentru că majoritatea gălăţenilor dornici de o ieşire în natură au preferat iarba verde din jurul oraşului şi scrumbia rumenită pe grătarul propriu.

Pentru negustorii care au încins grătarele pe Faleză, dornici de oarece profit, vânzarea a fost cu mult sub aşteptări.

Cât despre căsuţele din lemn, aliniate de organizatorii festivalului de-a lungul Falezei superioare pentru a fi închiriate de meşteri populari dornici să-şi vândă marfa, acestea au rămas cu obloanele închise. În fond, era de aşteptat ca, în Duminica Floriilor, cu o săptămână înainte de Paşti, să rămână pe la casele lor chiar şi meşterii care cutreieră ţara  pentru a-şi vinde obiectele manufacturate.

Cu siguranţă însă că Faleza va fi  mult mai animată după lăsarea serii, când pe scena instalată „la Elice”, vor cânta Sofia Vicoveanca, Alexandra Ungureanu, Crush şi Mandinga.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite