FOTO „Peşteră a Betleemului” pentru oamenii străzii din Galaţi. „Am vrut să simtă că au un loc al lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul adăpost pentru oamenii străzii din Galaţi FOTO Costiuc Petrică
Noul adăpost pentru oamenii străzii din Galaţi FOTO Costiuc Petrică

Adăpostul a fost inaugurat zilele trecute de Arhiepiscopia Dunării de Jos, care l-a construit din fonduri proprii la demisolul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi.

Iniţiativă cu totul specială la Galaţi, în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.  În cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi a fost inaugurat un aşezământ de găzduire cu totul special pentru persoane fără de adăpost.

Acesta este situat la demisolul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ şi faţă de centrele obişnuite are particularitatea că oferă foarte multă intimitate celor pe care-i găzduieşte temporar. 

Proiectul social-filantropic a fost iniţiat de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care ne-a mărturisit că a fost profund mişcat dde situaţia unor semeni de-ai noştri din municipiul Galaţi, aflaţi în această perioadă de iarnă pe străzi, fără a avea un adăpost deasupra capului şi o masă caldă de sărbători. „Am vrut să simtă că au o casă, un loc al lor”, ne-a spus ierarhul, care a numit aşezământul „o peşteră a Betleemului”, cu evidentă trimitere la locul naşterii Mântuitorului.

Prin implicarea Sectorului Construcţii şi patrimoniu bisericesc din cadrul Centrului eparhial şi cu sprijinul unor donatori s-a reuşit, pentru început, ca în scurt timp să fie amenajate două camere şi utilate cu cele necesare pentru locuit. În perioada următoare, se vor amenaja şi alte spaţii de acest fel, în care intimitatea este cuvânt de ordine, alături de omenie şi iertare.

Spaţiul destinat acestor persoane nevoiaşe care nu au o locuinţă a fost sfinţit de către ierarhul Dunării de Jos în prezenţa mai multor preoţi, a donatorilor, a unor voluntari şi a câtorva beneficiari.

Bucuria a fost mare, atât pentru cei implicaţi în realizarea acestui demers, întrucât au reuşit să le fie alături şi să-i sprijine pe cei nesprijiniţi şi aflaţi într-o situaţie dificilă, cât şi pentru cei care au primit ajutorul, care de astăzi vor avea un loc unde se pot odihni, pot mânca şi pot duce o viaţă cât mai normală.

De asemenea, Arhipăstorul Dunării de Jos a anunţat că cei găzduiţi aici se vor bucura şi vor simţi iubirea şi milostivirea unor oameni binecredincioşi şi dornici să ajute semeni aflaţi în nevoi prin darurile care nu vor întârzia să apară. La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe nevoiaşi şi le-a oferit daruri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite