FOTO Lacu Sărat - Staţiunea în care nimic nu s-a schimbat de zeci de ani. Doar preţul biletelor de intrare a crescut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lacu sarat

Lacu Sărat - staţiunea balneoclimaterică în care jumătate dintre maşinile pe care le vezi sunt din Galaţi - a rămas neschimbată de câteva decenii. Acelaşi peisaj arid (chiar dacă suntem abia în luna mai), fără zone de agrement şi fără „legendarul” nămol. Singurul care a evoluat este preţul biletului de intrare.

Dacă mergeaţi în acest week-end în Staţiunea Lacu Sărat, amplasată la câţiva kilometri de Brăila, rămâneaţi surprinşi de felul în care arată. Drumurile de acces spre staţiune sunt varză, restaurantele şi cârciumile din vecinătatea lacului sunt în mare majoritate închise, iar plaja pare efectiv uitată în timp! Mai mult, aleile de pe marginea lacului sunt pline de utilaje ale Tancradului, care se pare au prins o lucrare şi la vecinii noştri din Brăila. 

Am tratat totul ca pe un lucru normal, numai că în momentul în care am ajuns la intrarea pe plaja ghişeul de bilete era deschis. Taxa de intrare pentru un adult era aceeaşi ca anul trecut, dar mai mare decât acum doi ani cu doi lei. Mă aşteptam să văd o zonă plină cu turişti dornici de soare şi tratament, dar şi multe alte spaţii modernizate. Am rămas absolut surprins să văd că nimic nu s-a schimbat faţă de anul trecut: aceeaşi iarbă tare şi înţepătoare, în locul unui gazon sau al unui strat de nisip, acelaşi mal dărăpănat şi extrem de periculos, ca să nu mai vorbim de faptul că nu mai exista nicio cabină pentru schimb.

lacu sarat

E adevărat, nici turişti nu erau foarte mulţi, dar ne întrebăm ce se va întâmpla în următoarele săptămâni, când se va deschide sezonul estival.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite