FOTO Întâlnire emoţionantă. După 40 de ani de la primul clopoţel, învăţătoarea a strigat din nou catalogul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii puternice la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Galaţi. După 40 de ani de la primul clopoţel, elevii clasei I A s-au aşezat în bănci şi au răspuns „prezent” la strigarea catalogului

Reîntâlnirea cu doamna învăţătoare Georgeta Sandu le-a dat prilejul să îi mulţumească acesteia pentru startul bun pe care l-au primit în viaţă, dar să îşi amintească şi de poznăile de-atunci.

15 septembrie 1975 este ziua în care 39 de copii păşeau timid, pentru prima dată, în sala de clasă - o încăpere care li se părea prea mare. Dar s-au acomodat rapid, căci doamna învăţătoare îi iubea ca pe copiii ei şi le-a îndrumat paşii spre un viitor frumos.

„Eraţi frumoşi, sfioşi, drăgălaşi şi nerăbdători să deveniţi elevi. Vremea a trecut. Nu vă cunoşteam încă, dar pentru asta am strigat catalogul. Aşa cum voi face şi acum”, le-a spus doamna învăţătoare foştilor elevi.

Aceştia au strigat pe rând „prezent” şi i-au vorbit învăţătoarei despre carierele şi familiile lor.

Deşi mulţi dintre foştii elevi s-au stabilit în străinătate, aceştia au fost prezenţi cu sufletul şi le-au transmis colegilor mesaje emoţionante.

image

„Sunt emoţionată şi le doresc acestor oameni mari să aibă în continuare succes în viaţă. Să fie sănătoşi şi să realizeze tot ce şi-au propus. Sunt foarte mândră de ei”, a spus Georgeta Sandu, învăţătoare.

„Sunt nespus de fericit că m-au găsit colegii”, a spus unul dintre foştii elevi.

„Mai ţii minte că în clasa a opta am sărit geamul? Am făcut petrecere şi nu aveam voie. În clasa a opta nu se făceau banchete şi ne-am luat suc şi prăjituri şi ne-am închis în clasă, dansam de mama focului. Ne-a prins paznicul şi am sărit pe geam. Am făcut o panaramă în curtea şcolii, de era cât pe ce să nu ne mai putem da examenul. A venit şi poliţia. Dar am ajuns oameni buni, ne-am revenit”, au povestit amuzate două foste eleve.

„Mi-am imaginat întâlnirea în fel şi chip, dar mi-a depăşit aşteptările. Cu ei nu m-am mai întâlnit niciodată”, a mărturisit emoţionată Angela Ribinciuc.

image

După ce clopoţelul a sunat de ieşire, foştii elevi şi-au îmbrăţişat învăţătoarea şi au promis că se vor revedea în curând.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite