Fost liceu degradat din Galaţi, transformat în centru de recreere pentru pensionari, cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul Liceu Traian, transformat în cămin pentru bunici, sursa: Primăria Galaţi.
Fostul Liceu Traian, transformat în cămin pentru bunici, sursa: Primăria Galaţi.

Un fost liceu din Galaţi va fi transformat într-un centru de recreere pentru vârstnici. Centrul se va numi „Tinereţe fără Bătrâneţe” şi va găzdui 100 de persoane. Investiţia se ridică la 16 milioane de lei, din fonduri europene.

Trei clădiri vechi şi degradate ale unui fost liceu din Galaţi vor fi transformate în spaţii moderne şi primitoare pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre corpurile C1, C2 şi C4, din strada Traian nr. 203, care vor asigura cele mai bune condiţii pentru activităţi de petrecere a timpului liber, recreere şi consiliere de specialitate.

Se vor face lucrări de modernizare şi recompartimentare, astfel încât să fie asigurate condiţii optime pentru activităţi de petrecere a timpului liber şi de recreere a pensionarilor.

La finalul lucrărilor, centrul de recreere dedicat vârstnicilor gălăţeni va fi dotat cu o sală de sport, sală de bibliotecă şi lectură, sală de spectacol şi audiotecă, sala de cinematecă, sala de internet, dar şi o cameră de socializare.

„Proiectul vizează facilitarea şi încurajarea legăturilor între vârstnici, organizarea unor seri culturale, întâlniri cu personalităţi ale vieţii cultural-artistice locale şi naţionale, întâlniri cu specialişti din diverse domenii, organizarea şi participarea la activităţi de aniversare a unor evenimente”, anunţă reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Investiţa se ridică la 16 milioane de lei, fonduri europene. 

Vă recomandăm şi: 

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

Activitate suspendată la un Centru de Taxe şi Impozite din Galaţi din cauza unor cazuri de COVID

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri