Focare de COVID-19 la Primăria Galaţi şi la o fabrică de confecţii din localitatea Vânători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Patru angajaţi ai Primăriei Galaţi şi 21 ai fabricii de confecţii Invictus din Vânători au fost infectaţi cu noul coronavirus. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declanşat anchete epidemiologice pentru a stabili sursele infectării şi contacţii persoanelor infectate.

Patru angajaţi ai Primăriei Galaţi au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19. Aceştia au făcut parte dintr-o delegaţie de 13 persoane care s-a deplasat în interes de serviciu la Târgu Jiu, în perioada 16.-19 septembrie.

Activitatea instituţiei se va desfăşura în condiţii normale, în condiţiile în care colegii de birou ai persoanelor infectate nu au luat contact cu aceştia după revenirea din delegaţie. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii persoanelor confirmate cu noul coronavirus, urmând ca aceştia să fie izolaţi la domiciliu pentru 14 zile.

Un al doilea focar de COVID-19 a apărut la fabrica de confecţii Invictus din Vânători. Până acum, au fost confirmate 21 de cazuri de infectare, fiind identificaţi şi şase contacţi ai persoanelor infectate. Se aşteaptă rezultatele de laborator în cazul altor doi angajaţi ai fabricii.

Fabrica de confecţii are 135 de angajaţi, iar potrivit reprezentanţilor acesteia, infectările cu noul coronavirus au apărut în ultimele zece zile. Spaţiul de lucru a fost dezinfectat şi au fost efectuate două serii de teste pentru a se stabili dacă mai sunt şi alţi angajaţi care s-au infectat.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Pandemia de Covid-19. Sectorul HoReCa din Europa, în stare de şoc după reintroducerea restricţiilor

Când trebuie să suspectezi că te-ai infectat cu noul coronavirus şi cum procedezi în continuare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite