Fluturii diurni invadează Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În iunie, exponatul lunii la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi îl constituie fluturii diurni din România, sau fluturii de zi, micro-expoziţie realizată de biol. dr. Mihaela Cristescu, muzeograf în cadrul instituţiei muzeale gălăţene.

În România sunt 203 specii de fluturi diurni, care se caracterizează  prin aripile frumos colorate, contrastante sau decorate cu diverse modele. Durata de viaţă a fluturilor de zi variază în funcţie de specie, de la câteva zile până la câteva luni. 

În general, fluturii vestitori ai primăverii, trăiesc în medie 9 luni, deoarece iernează în stadiul de adult. Duşmanii naturali ai fluturilor diurni sunt păsările, păianjenii, reptilele, paraziţii şi parazitoizii sau ciupericile şi viruşii ce produc boli. Periclitarea speciilor de fluturi diurni derivă din pierderea habitatelor acestora sau modificarea lor prin intensificarea agriculturii şi a  defrişărilor.

Exponatul lunii iunie va putea fi văzut la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până la data de 30 iunie 2015.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite