Fetiţă de doi ani, moartă în condiţii suspecte. Părinţii ar putea fi traşi la răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil mort in conditii suspecte, sursa: Arhiva
Copil mort in conditii suspecte, sursa: Arhiva

O fetiţă de doi ani a murit în condiţii suspecte în localitatea Iveşti, din judeţul Galaţi. Părinţii le-au spus cadrelor medicale că s-ar fi înecat, însă salvatorii nu au găsit niciun corp străin în organism.

UPDATE, 10.00: Tatăl copilului mort a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Tribunalului Galaţi. După necropsie, s-a schimbat şi încadrarea faptei, din ucidere din culpă, în omor asupra unui membru al familiei.

Tragedia s-a produs în comuna Iveşti, din judeţul Galaţi. Părinţii fetiţei au alertat echipajele de ambulanţă, după ce copilul şi-a pierdut conştiinţa. Aceştia au spus iniţial că micuţa s-ar fi înecat. Echipajele au făcut zeci de minute manevre de resuscitare, dar nu au mai putut face nimic. Fetiţa era plină de vânătăi pe corp. 

„O fetiţă de 2-3 ani a fost preluată de un echipaj de al nostru de la Ambulanţă. A fost găsită în stop cardiac, deşi iniţial părinţii ar fi spus că s-a înecat cu ceva. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD cu medic. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără răspuns. Nu a fost găsit niciun corp străin. Nici de personalul nostru, nici de cei de la SMURD. Fetiţa prezenta mai multe echimoze pe corp, la nivelul capului, la nivelul gâtului şi la nivelul toracelui inferior. De asemenea, avea câteva cucuie, hematoame epicraniene”, a declarat reprezentantul SAJ Galaţi, Mihai Polinschi.

Poliţiştii au deschis in rem un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând ca în funcţie de rezultatele necropsiei să se stabilească încadrarea juridică a faptei.

Totodată, Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Galaţi a declanşat o anchetă în acest caz. Păărinţii sunt evaluaţi pentru violenţă, nesupraveghere  şi neglijenţă în formă continuantă, potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

O şoferiţă cu doi copii în maşină, prinsă beată la volan. A făcut glume cu poliţiştii  VIDEO

 

Cum a fost încătuşat şi imobilizat un bărbat, în plină stradă, după ce a făcut scandal într-un restaurant VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite