Festivalul Scrumbiei: cât costă 3.000 de porţii de ciorbă, concerte şi un concurs de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la precedenta ediţie a festivalului de la Galaţi FOTO Arhiva Adevărul
Imagine de la precedenta ediţie a festivalului de la Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru Festivalul Scrumbiei din Galaţi este luni, 19 martie, iar rezultatul a fi anunţat pe 23 martie, ceea ce înseamnă că firma câştigătoare va avea la dispoziţie doar o săptămână pentru a organiza totul. În anii trecuţi, contractul pentru festivalul de la Galaţi a fost câştigat firma fiului şi soţiei fostului deputat Florin Pâslaru, actualul şef al cabinetului parlamentar al lui Liviu Dragnea.

Şi în 2018, de Florii (pe 1 aprilie) va fi organizat la Galaţi Festivalul Scrumbiei. Aşa cum a devenit o obişnuinţă deja, cheltuielile aferente vor fi suportate din bani publici (mai exact din bugetul oraşului Galaţi), iar organizare lucrurilor se va ocupa ofirmă privată desemnată în urma unei achiziţii publice prin selecţie de oferte.

Nu se ştie deocamdată numele acestei firme (oferta a fost lansată pe 12 martie şi are termen limită luni, 19 martie), dar se ştie că anii trecuţi organizarea festivalului a fost adjudecată de firma Paf Media SRL, care aparţine fiului şi soţiei fostului deputat PSD Florin Pâslaru.

Actualmente, politicianul gălăţean este şeful cabinetului parlamentar al lui Liviu Dragnea, liderul partidului, după ce n-a mai avut dreptul de a candida pentru că a suferit o condamnare la şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru incompatibilitate. Mai exact, la sesizarea ANI, judecătorii au constatat că Pâslaru senior şi-a angajat ilegal fiul la cabinetul parlamentar.

Dacă în anul 2017 firma Paf Media SRL a încasat pentru festival 130.000 de lei, cu tot cu TVA, anul acesta bugetul este ceva mai mare, respectiv de 142.000 de lei. Mai trebuie spus că fiul fostului deputat, Alexandru Pâslaru (31 ani), nu este un simplu acţionar al unei firme private.

El este şi proprietarul TV Galaţi, televiziunea care a câştigat – în urma unei licitaţii care în prezent este anchetată de DNA - contractul public pentru transmiterea şedinţelor Consiliului Local Galaţi.
De asemenea, Pâslaru junior a fost numit în 2017 membru al CA la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, entitate publică cu statut de companie naţională aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. De acolo, tânărul încasează o indemnizaţie lunară de aproximativ 1.000 de euro.

Ce va fi la festival

Revenind la „Festivalul Scrumbiei”, potrivit caietului de sarcini, Primăria doreşte asigurarea unui program artistic complex, precum şi asigurarea scenei şi a scenotehnicii necesare concertelor muzicale.

În plus, gălăţenii se vor putea bucura de 3.000 de porţii de ciorbă de peşte servite cu linguri şi vase din lut ce se vor împărţi la Biserica Sfânta Precista. Ciorba de peşte nu va fi, evident, din scrumbie, dat fiind că amintul peşte nu pretează, spun gastronomii, pentru un astfel de preparat, fiind prea gras şi plin de oase.

Vor fi şi concursuri de pescuit (deşi suntem în prohibiţie), de cross, de gastronomie cu specific pescăresc, dar şi un concert live de muzică uşoară şi populară susţinut de artişti locali. Vor mai fi şi spectacole destinate copiilor, piese de teatru în aer liber, dar şi nelipsitul târg de creaţii (meşteri populari din toate regiunile).

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite