Facultăţile gălăţene au rămas cu locuri la buget şi după a treia sesiune de admitere. Locurile vor fi redistribuite altor facultăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici a treia sesiune de admitere la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi nu a reuşit să acopere toate locurile bugetate scoase la concurs. Facultăţile gălăţene de Inginerie şi Ştiinţa Alimentelor au rămas cu zeci de locuri neacoperite. La Brăila în schimb s-a reuşit ocuparea celor 15 locuri rămase la Facultatea de Inginerie şi Agronomie.

La o nouă sesiune de admitere, a treia la număr, au apelat trei facultăţi din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Este vorba despre Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila. Domeniile tehnice nu par însă să mai atragă tinerii. În cazul Facultăţii de Inginerie dintre cele 40 de locuri, doar 17 s-au ocupat.

„Gradul de abandon în facultăţile cu profil tehnic este mare. La nivel naţional, la nivel european dacă vreţi să extindem. Este mult mai mare decât în cazul altor facultăţi cu profil umanist. Câteodată am depăşit acest procent, zona fiind mai puţin atractivă”, ne-a explicat Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie. 

Nici la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor tinerii nu s-au înghesuit. Doar patru posturi s-au ocupat din cele 43 puse la disponziţia studenţilor. O surpriză pentru reprezentanţii instituţiei academice, a cărei campanie de admitere se numeşte Parteneria pentru Performanţă. Acum, profesorii pun la cale un nou plan de bătaie.

„Fără îndoială există preocupări în interiorul corpului nostru academic de a veni în întâmpinarea studenţilor, de a găsi metode noi de evaluare, pentru evaluare continuă. Astfel încât examenele de care se sperie ei să fie mult, mult mai uşoare”, ne-a povestit Petre Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Cele mai multe dosare s-au înregistrat la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila, 18 candidaţi pentru cele 15 locuri bugetate. Locurile disponibile la buget vor fi redistribuite altor facultăţi, în funcţie de decizia Consiliului de Administraţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite