Expoziţie de documente. Artă populară din lemn la „VA Urechia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia" din Galaţi organizează, începând de astăzi, o expoziţie de documente din colecţiile proprii, sub titulatura „Lemnul în creaţia populară la români". Expoziţia va fi deschisă pentru publicul larg în perioada 17-23 septembrie, la etajul 1 al sediului central, în foaier. Intrarea este liberă.

În fiecare an în luna septembrie, milioane de cetăţeni din întreaga Europă participă la manifestările ce celebrează Zilele Europene ale Patromoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Evenimentele culturale organizate cu acest prilej se adresează tuturor cetăţenilor indiferent de sex, religie sau vârstă. Apropierea de patromoniul cultural conştientizează sentimentul de aparteneţă comună la valorile ţării, ale oraşului sau mediului rurarl şi îmbogăţeşte diversitatea societăţii noastre.

Pentru a marca aceast important eveniment şi ţinând cont de tema sub care se vor desfăşura evenimentele din România care anul acesta este Moştenirea culturală din lemn, Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" organizează o expoziţie de documente din colecţiile proprii sub titulatura "Lemnul în creaţia populară la români".

Expoziţia va fi deschisă pentru publicul larg în perioada 17-23 septembrie, la etajul 1 al sediului central, în foaier. Intrarea este liberă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite