Explozii şi praf, timp de 4 zile, la Galaţi. Ce se întâmplă în cel mai mare combinat siderurgic din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Liberty Galaţi
sursa: Liberty Galaţi

Timp de patru zile, în zona oraşului Galaţi vor fi explozii şi praf deoarece vor fi demolate mai multe echipamente învechite şi nesigure de la fosta cocserie, anunţă reprezentanţii combinatului siderurgic Liberty Galaţi. Lucrările au fost aprobate de autorităţile de specialitate.

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi anunţă cetăţenii oraşului că, începând de marţi, 29 martie şi până vineri, 1 aprilie, între orele 17.00 – 18.00, se vor derula operaţiuni de demolare controlată, ceea ce înseamnă că se pot auzi explozii şi se poate vedea praf.  

„Aceste operaţiuni vor include demolări ale unor echipamente învechite şi nesigure din zona fostei cocserii, inclusiv patru coşuri de fum scoase din uz. Lucrările au fost planificate, sunt executate de o echipă de specialişti şi au fost aprobate de autorităţile de specialitate. 

Din motive de siguranţă, zona de demolare va fi securizată cu câteva ore înainte şi după detonări.

„Dorim să ne prezentăm scuzele pentru eventualele neplăceri create”, au transmis repezentanţii combinatului Liberty Galaţi.

Liberty Galaţi este cel mai mare producător integrat din România, cu o forţă de muncă de circa 7.000 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie regenerabilă. 

 Vă recomandăm şi:

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi sfidează criza: investeşte 13,5 milioane de euro în modernizări

Oţelul românesc este folosit pentru construcţia noii rute feroviare Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite