Un gigant industrial din România anunţă rezultate excelente în trimestrul 2. Sunt cele mai bune din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate bune pentru combinatul Liberty Galaţi, sursa: Liberty
Rezultate bune pentru combinatul Liberty Galaţi, sursa: Liberty

LIBERTY Galaţi anunţă că în trimestrul 2 al acestui an au fost înregistrate rezultate excelente. Sunt cele mai bune din 2008 şi până în prezent. Compania se aşteaptă ca evoluţia pozitivă să continue şi în a doua jumătate a anului

LIBERTY Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a raportat marţi că are rezultate foarte bune în al doilea trimestru al acestui an. Potrivit reprezentanţilor combinatului siderurgic, câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare este în creştere cu peste 60% faţă de trimestrul precedent, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat din 2008 şi până în prezent.

„Compania a raportat rezultate excelente pentru trimestrul încheiat la 30 iunie 2021, cu o cifră de afaceri de 2,4 miliarde RON (492 milioane EUR) şi EBITDA de 412 milioane RON (84 milioane EUR), în creştere cu 37% şi respectiv 61% faţă de rezultatele bune din trimestrul încheiat la 31 martie 2021. Combinatul este în prezent în curs de creştere a producţiei către nivelul de 3 milioane de tone anual, de la aproximativ 2 milioane în 2020 şi a livrat către clienţi 566.000 de tone în T2, cu 7% mai mult decât în primul trimestru”, au anunţat cei de la LIBERTY Galaţi.

Aceste îi ajută pe cei LIBERTY să crească producţia şi să facă paşi suplimentari în cadrul proiectelor de transformare Greensteel pentru a se atinge neutralitatea de carbon până în 2030.

liberty

sursa foto: Liberty Galaţi

„Echipa de la Galaţi a livrat din nou rezultate, construite pornind de la un început de an foarte bun, pentru ca acum să obţină o altă serie de rezultate-record. Am aşteptări din partea echipei: să crească şi mai mult producţia şi să contribuie la eforturile către atingerea obiectivelor GREENSTEEL şi a adevăratei neutralităţi de carbon. În ultimele săptămâni - cât am fost la Galaţi şi la Bucureşti - m-am bucurat să lucrez împreună cu echipa şi cu partenerii noştri, pentru a dezvolta strategia de transformare care va fi în centrul viziunii noastre globale GREENSTEEL”, a declarat Sanjeev Gupta, preşedinte executiv al LIBERTY Steel Group.

Reprezentanţii companiei siderurgice se aşteaptă ca evoluţia pozitivă să continue şi în a doua jumătate a anului.

„Aş dori să mulţumesc tuturor celor din echipa de la Galaţi pentru aceste rezultate extraordinare. Am îmbunătăţit nu numai performanţele financiare şi operaţionale ci şi calitatea produselor şi serviciile pentru clienţi. Acum ne vom concentra pe progresul proiectelor pe termen mediu şi lung din călătoria noastră către neutralitatea emisiilor de carbon, precum şi pe munca asiduă de a atrage tinerii noi colegi - muncitori şi specialişti - care ne pot ajuta să ne pregătim pentru acel viitor”, a declarat 

Aida Nechifor, directorul general al LIBERTY Galaţi. 

liberty

sursa foto: Liberty Galaţi

LIBERTY Steel Group face parte din Alianţa GFG, o grupare internaţională de întreprinderi şi investiţii

deţinută de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată în trei piloni industriali de bază:

LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group şi SIMEC Energy Group, independenţi unul de altul,

însă uniţi prin valori comune şi având scopul de a crea un viitor durabil pentru industrie şi societate.

GFG Alliance are 35.000 de angajaţi în 30 de ţări şi venituri de 20 miliarde dolari SUA.

LIBERTY Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forţă de muncă de

circa 7.000 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de circa 3 milioane de tone de oţel pe an

pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de

energie regenerabilă.

Vă recomandăm şi:

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi sfidează criza: investeşte 13,5 milioane de euro în modernizări

Oţelul românesc este folosit pentru construcţia noii rute feroviare Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite