Exclusiv/Maşina Poliţiei implicată în coliziunea cu un taxi nu avea semnalele acustice şi luminoase pornite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetristul rănit în accident declară că poliţiştii s-au dat de gol când i-au luat declaraţia, după ce au recunoscut în faţa lui că văzuseră taxiul, dar şoferul din maşina Poliţiei nu a mai reuşit să frâneze la timp.

Citiţi şi:

Accident cu maşina Poliţiei, la Galaţi! Un taximetrist, în stare gravă, la spital (Galerie Foto)

Întorsătură de situaţie în cazul accidentului produs ieri la intersecţia străzilor Coşbuc şi 6 martie, în care au fost implicate o maşină a Poliţiei şi un taxi. Mai mulţi martori susţin că maşina Poliţiei a intrat cu viteză în intersecţie, fără să aibă semnalele acustice şi luminoase pornite.

Inspectorul principal Bogdan Carp, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi, susţinea ieri că din primele cercetări ar rezulta că taximetristul nu ar fi auzit semnalele acustice ale maşinii de Poliţie, iar în acest context s-ar fi produs accidentul.

Modul cum sunt însă lovite maşinile spune altceva. Maşina de Poliţie a lovit frontal taxiul, care a fost acroşat din lateral. L-am contactat pe taximetristul implicat în accident, Ionel Tudor (28 de ani), care ne-a declarat că maşina Poliţiei a apărut brusc în intersecţie şi nu a mai avut posibilitatea să reacţioneze.

„Mai aveam două secunde şi ieşeam din intersecţie. Eu veneam dinspre Baia Comunală şi mergeam spre IC Frimu, când m-a lovit din lateral. Conduc zilnic zeci de kilometri şi nu este prima dată când acord prioritate maşinilor de Poliţie sau Ambulanţei. Am intrat cu prudenţă în intersecţie, dar nu avea sirenele pornite şi nici girofarurile. De asta nu l-am văzut", ne-a declarat Ionel Tudor.

S-au dat singuri de gol

Taximetristul şi-a pierdut cunoştinţa după impactul cu maşina Poliţiei, revenindu-şi după câteva minute.

El a fost luat cu o maşină şi transportat la spital. Pe drum, tânărul a fost însoţit şi de poliţiştii din maşina implicată în accident, care îşi cereau scuze pentru cele întâmplate.

„Nu erau nervoşi, dimpotrivă. Îmi spuneau că le pare rău pentru accident. Acum încearcă să mă scoată pe mine vinovat. Nu este normal ce se întâmplă. Puteau să traverseze nişte copii pe trecerea de pietoni şi ar fi fost spulberaţi de maşina Poliţiei. Chiar dacă eşti în misiune, tot trebuie să reduci viteza în intersecţie. Nu ştiu în ce misiune erau, pentru că din discuţiile dintre ei am auzit că duceau o persoană la Poliţie", susţine Ionel Tudor.

I-au reţinut permisul

Taximetristul a fost nevoit să predea permisul de conducere, cu toate că deocamdată nu s-a stabilit cu claritate cine se face vinovat de accident. Se pare că poliţiştii au recunoscut indirect că au partea lor de vină în producerea accidentului.

„Când îmi luau declaraţia, poliţiştii discutau între ei, iar unul i-a spus celuilalt că i-a cerut să frâneze pentru că îmi văzuse maşina. Nu înţeleg cum poliţistul din dreapta mi-a văzut maşina, iar cel de volan nu a văzut nimic. Unul dintre ei avea piciorul umflat, dar a cerut să îi fie pus în ghips. Nici asta nu prea înţeleg", ne-a declarat Ionel Tudor.

Taximetristul, lovit grav la cap

Ionel Tudor a fost externat ieri după ce a primit îngrijiri medicale, dar astăzi dimineaţă a decis să meargă din nou la spital.

„Am crezut că îmi voi reveni, dar mă doare tare capul. Trebuie să fac nişte investigaţii mai amănunţite pentru că nu mă simt bine deloc", a declarat taximetristul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite