EXCLUSIV Interlopul Ion Ijdileanu a ieşit din puşcărie pentru că şi-a trădat tovarăşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El era încarcerat într-o închisoare germană, după ce fusese condamnat la 17 ani de închisoare pentru mai multe jafuri şi omoruri

Interlopul Ion Ijdileanu (pe numele lui adevărat Ion Vasile) a reuşitsă scape din închisoarea din Germania unde era încarcerat de aproape patru ani.
Ijdileanu fusese condamnat de justiţia germană, în urmă cu circa patru ani, la 17 ani de închisoare, după ce s-a dovedit că a comis numeroase infracţiuni deosebit grave pe teritoriul amintitei ţări.
Este vorba de jafuri după tehnica „Buldozerul" (case de bani şi bancomate smulse pur şi simplu din locul lor), tâlhării cu mână armată şi chiar omoruri la comandă.
În prima fază, s-a auzit că Ijdileanu a evadat. Potrivit unor surse din lumea „băieţilor de băieţi", Ijdileanu fugise ascuns în autoturismul unuia dintre gardieni, plătit generos de complicii lui „de afară".
Ulterior, însă, s-a aflat că el a fost de fapt eliberat ca urmare a faptului că a făcut o înţelegere cu procurorii. A turnat mai mulţi dintre complicii lui nemţi, motiv pentru care a fost eliberat, cu interdicţie de a mai călca în Germania pe o perioadă de 20 de ani.
Interlopul are o avere frumuşică
Ion Ijdileanu a fost, în anii '90, o adevărată „vedetă" a lumii infractorilor din oraşul Hamburg şi din împrejurimile acestuia. A strâns o mulţime de bani din activităţi ilegale (în special jafuri şi tâlhării).
Întors din Germania în urmă cu circa 10 ani, după o „carieră strălucită" în domeniul infracţional, el şi-a investit banii cu cap.
A cumpărat două baruri (unul în Micro 19 şi altul în satul Ijdileni), circa 20 de microbuze (care lucrau pe traseul Galaţi-Târgu Bujor), mai multe terenuri şi o vilă pe strada Traian, în apropiere de benzinăria OMV. Avea şi numeroase maşini de lux, toate cu numărul de înmatriculare HIV. În total, averea este evaluată la circa două milioane de euro, dar nu se ştie cine o mai administrează. Microbuzele, vila şi barurile au fost, se pare, vândute de familia lui Ion.
Ijdileanu este în prezent în cărţi pentru a deveni capul lumii interlope de la Galaţi, sau măcar unul dintre locotenenţii acestuia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite