EXCLUSIV Directorul Teatrului Muzical din Galaţi a fost amendat pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi l-a scos de sub urmărire penală pe Florin Melinte, acuzat de deturnare de fonduri. Procurorii continuă cercetările împotriva directorului Teatrului Muzical "Nae Leonard" pentru delapidare.

Decizie surprinzătoare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi în voluminosul dosar de cercetare penală al directorului Teatrului Muzical. După şase ani de anchetă şi mai multe expertize contabile, procurorii au ajuns la concluzia că nu există suficiente probe pentru a-l trimite în judecată pe Florin Melinte.

Anchetat pentru delapidare

Directorul instituţiei de cultură a fost scos marţi de sub urmărire penală pentru acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi deturnare de fonduri.
"I s-a aplicat o amendă administrativă de 1.000 de lei pentru abuz în serviciu contra intereselor publice", ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Florin Melinte va fi obligat să mai plătească şi 10 milioane de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Directorul Teatrului Muzical este astfel obligat să suporte doar sancţiunea contravenţională minimă pentru fapta de care a fost găsit vinovat, nu şi miile de lei cheltuiţi pentru expertizele contabile efectuate în cazul său. Motivul: acestea nu au reuşit să probeze prejudicierea teatrului.

Ancheta a fost demarată în 2006 în urma unei sesizări a Curţii de Conturi, care avea suspiciuni în legătură cu modul în care s-au făcut a achiziţiile publice la teatru.
„Nu ştiu nimic. Am fost acuzat şi că am mers beat pe stradă, dar asta nu înseamnă că este adevărat", ne declara Florin Melinte înainte ca procurorii să se pronunţe în cazul său.

Directorul Teatrului Muzical "Nae Leonard" nu a scăpat însă de urmărirea penală. Procurorul de caz a dispus disjungerea dosarului, urmând ca Florin Melinte să fie anchetat în continuare pentru delapidare, faptă pedepsită cu unu până la cincisprezece ani de închisoare. Cel puţin bizară a fost atitudinea Primăriei, care a refuzat să dea curs cererii Parchetului privind estimarea prejudiciul cauzat instituţiei de cultură prin activitatea directorului acesteia.

Petre Alexe, consilier local şi membru în Comisia de cultură a CL are şi o explicaţie: "Primarul îl ţine în braţe pe Melinte. Nu mă miră că nu vor să răspundă Parchetului. Chiar primarul l-a numit pe Melinte în funcţia de director, deşi trebuia să organizeze concurs".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite