După 12 ani de procese, 14 ani de închisoare pentru foştii directori ai „Sidex” Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Drozan (fost director comercial al Sidex) şi Flaviu Moldovan (fost vicepreşedinte al CA al societăţii), trimişi în judecată pentru o pagubă de 1,3 milioane de euro produsă combinatului siderurgic, urmează să fie ridicaţi de poliţişti pentru a-şi ispăşi pedepsele.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi 24 martie, recursurile celor doi foşti şefi ai Sidex. Mircea Drozan şi Flaviu Moldovan vor executa şase, respectiv opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

Justiţia a finalizat unul din cele mai vechi dosare penale din România, care în 2011 împlineşte doisprezece ani de judecată.

Urmărirea penală a fost demarată în 1999 de către PNA, fiind inculpate, la vremea respectivă, şase persoane, pentru prejudicierea statului (care era proprietarul combinatului siderurgic) prin vânzarea de tablă sub preţul de cost.

Alături de cei doi foşti directori au mai fost condamnaţi oamenii de afaceri Ioan Pleşu şi Ioan Escu la câte 10 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi dare de mită, în timp ce Constantin Rusnac va executa patru ani pentru trafic de influenţă.

Din cauza duratei foarte mari a procesului, o parte din fărădelegile comise de oamenii de afaceri s-au prescris.

De pildă, Constantin Rusnac a scăpat de un an de închisoare la care fusese condamnat pentru uz de fals, iar faţă de Ioan Escu şi Ioan Pleşu s-a dispus încetarea procesului penal pentru încălcarea Legii societăţilor comerciale, fiecare având de executat câte doi ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite