Dramă pe malul lacului: a mers să se relaxeze la pescuit şi a ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu arsuri pe 80% din corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, s-a electrocutat pe malul lacului Cătuşa de lângă Galaţi. Ghinionul lui a fost că atunci când a vrut să arunce undiţa în lac, a atins din greşeală firele de înaltă tensiune care deservesc linia de cale ferată din zonă. Pentru că starea lui este gravă, medicii  gălăţeni au decis să îl transfere la Spitalul de Arşi din Capitală.

Tânărul de 27 de ani a mers ieri cu prietenii la pescuit pe malul lacului Cătuşa din Galaţi. Şi-au ales ca loc de pescuit un mal foarte apropiat de calea ferată. Alegerea a fost nefericită pentru că atunci când a ridicat undiţa, confecţionată din carbon, pentru a arunca firul de nailon in apă, a atins firele de înaltă tensiune prin care trec 27.000 de volţi.

Arcul electric format l-a electrocutat pe loc pe bărbat şi i-a provocat arsuri grave pe aproape toată suprafaţa corpului. Medicii SMURD chemaţi de urgenţă i-au acordat primul ajutor şi apoi l-au transportat la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, unde a fost dus în sala de operaţii.

Pentru a-i salva viaţa, medicii gălăţeni au decis să-l transfere pe tânăr la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu  un elicopter SMURD venit de la Constanţa şi care se află în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Specialiştii sunt rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire.

Poliţiştii gălăţeni au deschis o anchetă şi spun că nu este singurul incident de acest fel  petrecut în zona respectivă. Oamenii legii susţin că în ciuda avertismentelor făcute,  pescarii ignoră pericolul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite