Două gălăţence în finala Ligii Campionilor. Adina Meiroşu, deşi însărcinată, este gata să intre pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii duble pentru părinţii handbalistei gălăţene, care va avea doi gemeni. Jucătoarea este fericită că medicii îi permit să joace cu Viborg în ciuda riscurilor inerente. Alături de Adina, o altă gălăţeancă va evolua în meciul din această seară, Steluţa Luca

Adina Fiera, Meiroşu înainte de căsătorie, şi-a sunat mama, ieri, înainte de decolarea spre Viborg, unde va juca în această seară meciul tur al finalei Ligii Campionilor. „Aşa face mereu, înainte de plecare şi după aterizare. Între aceste două telefoane am fluturaşi în stomac, îmi este frică cât e în avion", a mărturisit Mariana Meiroşu, mama handbalistei.


Deseară, în faţa televizorului, de la ora 17.15, când Adina va juca, temerile şi emoţiile vor fi de trei ori mai mari pentru soţii Meiroşu. Cu griji pentru viitorii nepoţei, orice contact fizic le va creşte pulsul.
„Această finală este o şansă uriaşă, unică, astfel că nu mi-am permis nici măcar să-i sugerez să renunţe, chiar dacă suntem extrem de îngrijoraţi. Îşi face ecografie după fiecare meci, totul este în regulă şi medicul i-a permis să joace. Este un risc pe care şi l-a asumat, este alegerea ei. I-am spus doar că, dacă simte cea mai mică teamă, să se oprească", a spus Mariana Meiroşu.


„Vorbesc de dor cu tabloul"


În sufrageria apartamentului din Galaţi, în care a crescut Adina, unul dintre pereţi are pe post de tapet un imens poster al sportivei care încearcă cu Oltchim să câştige cea mai râvnită competiţie intercluburi. „Când îmi este dor de ea, vorbesc cu tabloul. Şi la meciuri, când nu merge jocul bine în prima repriză, vin la pauză şi o încurajez", spune râzând mama Adinei.


Mariana şi Stănică Meiroşu sunt învăţători la Scoala nr. 43. Acolo au făcut primii paşi spre handbal cele fouă fete ale lor, îndrumate de Victor Popescu, profesorul de sport din şcoală.


Diana, sora mai mare, fostă şi ea handbalistă la Oltchim, s-a retras după ce a devenit mămică, medicii spunându-i că altfel riscă să i se agraveze o tasare a vertebrelor. Pasiunea le-a fost cultivată de către tatăl lor, care cochetase în tinereţe cu handbalul.
„Îşi făceau o minge din burete şi ciorapi, terenul era holul, iar poarta, uşa de la sufragerie. Se mai băga şi taică-su cu ele, aşa că eu rămâneam în minoritate şi nu puteam să comentez când spărgeau vazele de prin casă", povesteşte mama.


Ea îşi aminteşte perfect primul succes handbalistic din familie: „În 1998, Diana a devenit campioană la junioare II, cu echipa de la CSŞ Galaţi. Îmi venea să-mi urlu fericirea pe stradă, să le spun tuturor celor pe care-i întâlneam ce bucuroasă sunt. Nu ştiam că era doar începutul. Apoi, Diana a fost campioană europeană la junioare, a urmat acelaşi succes şi cu echipa naţională de tineret".


Nu a durat mult până când Adina a plecat la sala de antrenament împreună cu sora mai mare. „Era doar în clasa a doua şi foarte supărată că antrenorul, Dan Patache, îi dădea o minge să se joace separat. Ne lăsa bilet cu numele scris greşit: «Nu mai merg la sală, Pataghe nu mă bagă în seamă». Ambiţioasă şi cu personalitate de mică", rememorează mama Adinei, primii paşi în handbal ai finalistei de astăzi din Liga Campionilor, care a plecat din clasa a opta la Oltchim.


„Lacrimile mele se uniseră cu transpiraţia ei"


Mama şi-a făcut mari griji în timpul finalei Cupei Cupelor, câştigată de Oltchim în 2007: „Mă uitam la televizor cu Diana şi băiatul ei, Ştefan. Spre final, Adina s-a prăbuşit, pierduse multe minerale. Nu ştiu cum am ajuns la sală. Adina sărbătorea victoria. A aruncat florile şi ce am trăit în acea îmbrăţişare a fost magnific. Lacrimile mele se uniseră cu transpiraţia ei, a fiicei campioane, eram în ceruri".

image

Albumul familiei Meiroşu: fotografia Adinei, alături de cea a nepoţelului Ştefan


Deja bunică, Mariana Meiroşu a luat-o de la capăt, cu nepotul Ştefan, de trei ani. „Retrăim meciurile din casă cu Diana şi Adina. Ştefan, nepoţelul, îl ia pe Icu, aşa îi spune bunicului, apoi stabileşte rolurile. «Tu eşti Adina, eu Paula Lădulescu, dă la poaltă». Facem echipă mare când vin şi gemenii Adinei".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite