Doi gălăţeni, care pescuiau cu şocuri electrice, sunt cercetaţi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivul cu care erau electrocutaţi peştii pentru a fi apoi "adunaţi" cu uşurinţă
Dispozitivul cu care erau electrocutaţi peştii pentru a fi apoi "adunaţi" cu uşurinţă

„Datul la curent", cum se numeşte această metodă în limbaj pescăresc, este ilegală. Din cauză că o foloseau, cei doi, nu numai că vor răspunde în faţa legii, dar au rămas fără barcă şi năvoade, deşi aveau autorizaţie

O patrulă a Poliţiei de Frontieră Galaţi aflată în misiune pe Dunăre cu o şalupă rapidă a fost informată că doi bărbaţi pescuiesc în dreptul milei marine 77 folosind metode ilegale.
Barca în care se aflau cei doi pescari a fost abordată şi, în urma verificărilor, s-a constatat că aceştia aveau autorizaţie valabilă şi foloseau două plase tip setcă.

La o primă apreciere, se părea că informaţia primită era dar inexactă dar poliţiştii au continuat verificările.

„Echipajul a trecut la cercetarea malului şi a descoperit, la aproximativ 10 de metri de locul în care se aflau, într-un tufiş, un dispozitiv electric de pescuit a cărui utilizare este interzisă prin lege, alcătuit dintr-o baterie auto şi un amplificator electric. A fost confiscat dispozitivul artizanal, barca din fibră de sticlă, în valoare de 2.000 lei şi plasele în valoare de 6.000 lei", a aprecizat comisar Ion Irimia purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Celor doi bărbaţi le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „pescuit electric, deţinerea de aparate şi dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite