Doi directori la "cârma" Agenţiei Regionale de Mediu Galaţi. Rămâne de văzut cui i se va imputa salariul plătit "la dublu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada 2009-2010, instituţia a funcţionat în paralel cu doi şefi: unul numit de Ministerul Mediului şi unul recunoscut printr-o hotărâre judecătorească.

La sfârşitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Galaţi a anulat un ordin al Ministerului Mediului, prin care actualul director al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (APRM) Galaţi îşi pierduse funcţia în 2010. Motivaţia ministerială fusese reorganizarea instituţiei prin fuzionarea agenţiei regionale cu cea judeţeană sub titulatura celei dintâi.

„Cred că trebuie să respectăm Legea funcţionarilor publici, dacă o avem. Asta înseamnă că nu poţi schimba pe cineva oricând şi în orice condiţii. Prin reorganizare, nu a dispărut din schema de personal postul de director", ne-a declarat Carmen Sandu, directorul APRM Galaţi.

Ordinul Ministerului Mediului a fost suspendat de Tribunalul Galaţi în luna mai 2009. Ministerul Mediului îl numise la şefia instituţiei din luna iunie 2009 pe Constantin Petrea, care a activat până în luna mai 2010, cu toate că fostul director obţinuse în justiţie suspendarea definitivă a ordinului şi oficial era din nou director executiv al APRM Galaţi.

Practic, Ministerul Mediului a plătit doi directori executivi timp de un an de zile. Carmen Sandu a mai plecat odată de la conducerea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (APRM) Galaţi, la finele lui 2010, după ce Ministerul Mediului a decis să organizeze concurs pentru ocuparea postului.

Examenul s-a organizat în perioada 13-15 decembrie 2010, exact atunci când o barjă cu fosfaţi s-a scufundat la Hârşova, iar ARPM Galaţi nu a avut conducere, care să coordoneze acţiunile de limitare a dezastrului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite