Doi academicieni vin la Galaţi. Congresul Naţional de Anatomie are loc, în premieră, în oraşul de la malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează, în intervalul 19-21 mai, cea de-a XVII-a ediţie a Congresului Naţional al Societăţii Române de Anatomie,  prima care are loc în Galaţi.

La Congresul Naţional al Societăţii Române de Anatomie organizat la Galaţi vor participa 265 de studenţi, cadre didactice, profesori de renume şi academicieni veniţi din toată ţara, iar cele trei zile au incluse în program workshopuri, cât şi sesiuni cu lucrări ştiinţifice.


Congresul a început de astăzi  cu o serie de workshopuri pe două secţiuni: pentru studenţi la Hotel ”Faleza” şi pentru ceilalţi participanţi la Hotel ”Vega”,domeniul fiind embriologie. Deschiderea oficială a Congresului va avea loc vineri, la ora 8.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

De remarcat este că printre participanţii de marcă se numără şi doi academicieni. Este vorba de academicianul Alexandru Ispas, şeful catedrei de Anatomie a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila”, unul dintre cei mai importanţi  anatomişti din România, şi academicianul Gheorghe Drăgoi,  de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova.

„Studenţii vor avea ocazia să înveţe lucruri interesante de la Florin Filipoiu, cel mai bun anatomist pe cord din Bucureşti sau de la Petru Bordei, unul dintre fondatorii Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Constanţa. Mai vin şefii catedrelor de anatomie din Iaşi, Craiova, Timişoara sau Târgu Mureş. Anatomia este disciplina cu cele mai multe ore în cadrul facultăţii, de bază în formarea unui viitor medic”, a declarat profesorul universitar Valeriu Ardeleanu, organizatorul acestui congres la Galaţi.

Secţiunile congresului se vor desfăşura sâmbătă la Complexul Muzeal în intervalul 9.00-18.00 şi tot în aceeaşi zi la Hotel ”Vega”, până la ora 14.00, şi vor conţine lucrări legate de anatomia şi imagistica regiunilor capului şi gâtului, trunchiului, membrelor, dar şi aspecte legate de anatomia macroscopică, mezoscopică şi microscopică, Medicină Dentară şi Medicină Sportivă. Congresul se va încheia cu o plimbare pe Dunăre.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite