Detalii despre starea medicală a celor doi ucraineni răniţi, mamă şi fiu, transferaţi la un spital din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: SMURD
sursa: SMURD

Autorităţile fac precizări despre starea de sănătate a celor două persoane civile, mamă şi fiu, rănite în războiul din Ucraina, care au fost transferate miercuri, 2 martie, la un spital din România.

Potrivit Prefecturii Galaţi, cei doi pacienţi ucraineni internaţi a Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Aristide Serfioti” Galaţi  sunt în stare stabilă. Ei sunt internaţi în compartimentul ortopedie-traumatologie şi sunt sub monitorizarea medicilor.

„După investigaţiile efectuate de echipa multidisciplinară a spitalului s-a constatat că pacienţii prezintă fracturi de membre, stabilizate temporar. Ei sunt internaţi în compartimentul ortopedie-traumatologie, urmând să se continuie tratamentul chirurgical al patologiei traumatice şi monitorizarea riscurilor asociate”, a transmis Teodora Miron, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Pacienţii, o femeie în vârstă de 44 ani şi un bărbat în vârstă de 19 ani (mamă şi fiu), au fost preluaţi de echipajele SMURD Galaţi şi aduse la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Aristide Serfioti” miercuri, 2 martie, în jurul orei 15.00. 

Preluarea cele două persoane civile s-a făcut în apropiere de graniţa cu Ucraina de la Reni, unde victimele au fost aduse cu o ambulanţă a serviciilor medicale ucrainene. 

Femeia a fost împuşcată în piciorul stâng, iar fiul în mâna dreaptă. Ei se aflau în Odesa în maşina lor, pe drum spre un loc de refugiu, moment în care s-au trezit sub un tir de armă, fiind împuşcaţi amândoi.

Vă mai recomandăm: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite