Demers civic: echipa Telegraf Electoral informează tinerii din Galaţi despre ceea ce înseamnă alegerile europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Membrii proiectului civic Telegraf Electoral vin pe 11 mai la Galaţi, pentru cel de-al doilea atelier din seria evenimentelor planificate pentru perioada preelectorală. Întâlnirea va avea loc la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii Dunărea de Jos şi va începe la ora 12,00.

„Te-ai născut în anul 2000±2? Probabil că ai pentru prima dată drept de vot. Noi ne-am propus ca primul tău vot să fie unul informat. Să fie reprezentativ pentru nevoile tale şi ale comunităţii din care faci parte. Oare şi tu crezi că ţi-ar fi util să înţelegi mecanismele decizionale dintr-o democraţie? Oare ştii de fel de cerinţe politice poţi avea de la reprezentanţii tăi? Oare ai vrea să afli cum să triezi informaţia la care eşti expus/ă? Telegraful Electoral îţi va oferi oportunitatea de a bifa toate aceste năzuinţe”, spun organizatorii evenimentului.

Sâmbătă, pe 11 mai, echipa Telegrafului Electoral va fi la Galaţi pentru a discuta cu tinerii despre decizia publică, rolul partidelor şi al ideilor în societate, cum analizăm şi cum înţelegem ştirile politice din mass-media etc. Atelierul de informare este menit să îi ajute pe tinerii viitori votanţi să navigheze cu uşurinţă prin această experienţă. 

Întâlnirea va avea loc la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii Dunărea de Jos şi va începe la ora 12,00. Durata este de circa 4 ore (12.00-16.00), cu pauză de gustare inclusă.

Dacă eşti interesat de participarea la eveniment, poţi scrie la telegraful2000@curajinainte.org, iar echipa Telegraf Electoral te va contacta în cel mai scurt timp cu informaţii suplimentare. Mai multe despre proiect afli la https://telegraful.net/douamii/ sau pe https://facebook.com/telegraful/.

Proiectul realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite