Dealer de droguri trimis să se reabiliteze la bibliotecă. Distribuitorul de marijuana fusese prins în flagrant de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captură video
Foto: captură video

Traficantul de droguri a fost dat de gol de patru tineri din Galaţi, surprinşi de poliţiştii de frontieră din Iaşi cu peste 100 de grame de marijuana şi 50 de grame de haşiş în maşină. La percheziţia domiciliară, oamenii legii au găsit mai multe doze de droguri care erau pregătite pentru valorificare.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat, pe 22 februarie, pe Radu Vlad Dan la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pentru trafic de droguri de risc în formă continuată. Patru tineri care cumpăraseră marijuana de la dealer, David Iulian, Blaga Alexandru, Lebădă Iulian şi Macovei Andrei, s-au ales cu câte şase luni de închisoare, tot cu suspendarea executării pedepselor sub supraveghere.

Judecătorii au stabilit ca traficantul de droguri să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în cadrul Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” din municipiul Bârlad, unde domiciliază. Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă.

Traficantul de droguri a intrat în colimatorul DIICOT Galaţi după ce, pe 21 martie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti-I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, judeţul Galaţi, un autoturism în care se aflau patru tineri, fiind vorba de David Iulian, Blaga Alexandru, Lebădă Iulian şi Macovei Andrei.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, a fost găsită o pungă în care se aflau 105 grame de marijuana şi 49,5 grame de haşiş, iar asupra lui Lebădă Ionel, în obiectele vestimentare, a fost găsită şi ridicată o doză cu masa de un gram de marijuana.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că cei patru tineri procuraseră drogurile de risc găsite asupra lor de la Radu Vlad Dan, un dealer de droguri de pe raza municipiului Bârlad, judeţul Vaslui. În seara zilei de 21 martie 2018, procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, l-au prins în flagrant pe dealerul din Bârlad. Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa acestuia, au fost găsite şi ridicate şapte doze de marijuana şi opt doze de haşiş destinate valorificării. Oamenii legii au descoperit că dealerul nu lăsase nimic la voia întâmplării. Fiecare doză de marijuana şi haşiş era atent cântărită, la faţa locului fiind găsit, de altfel, şi un cântar electronic destinat exclusiv acestui scop, iar drogurile erau apoi ambalate în vederea vânzării, cumpărătorii fiind cu predilecţie adolescenţi dornici de senzaţii tari.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite