Dan Nica se aşteaptă ca noul Guvern să fie constituit până la Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Nica Foto: Adevarul
Dan Nica Foto: Adevarul

Ministrul Comunicaţiilor a afirmat că Executivul trebuie să pregătească fără întârziere  noul buget pentru că, în ianuarie, sunt aşteptate delegaţiile Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional, pentru a-l analiza.

Noul Guvern al României ar putea începe să lucreze înainte de Crăciun sau cel târziu imediat după sărbători, a afirmat vineri, la Galaţi, Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informatice.

„Dacă desemnarea premierului va avea loc în această seară sau mâine – am înţeles că după publicarea în Monitorul Oficial poate avea loc această operaţiune – Parlamentul s-ar putea întruni pe 19 decembrie şi, după ce-şi alege propriile structuri de conducere, poate face audierile în comisiile parlamentare a celor niminalizaţi pentru portofoliile ministeriale, urmate de votul final. Asta este posibil înainte de Crăciun sau eventual imediat după sărbătoare” a afirmat Dan Nica.

Ministrul Comunicaţiilor a mai spus că noul Guvern trebuie să fie constituit cât mai repede pentru a pregăti bugetul pentru 2013 întrucât, la începutul lunii ianuarie, urmează să vină delegaţiile Comisiei Europene şi Fondului Moetar Internaţional pentru a-l analiza.

„Nu este timp de pierdut. După plecarea acestor delegaţii, bugetul trebuie aprobat de Parlament,  apoi trebuie să ajungă la autorităţile locale şi judeţene, care trebuie să-şi aprobe propriile proiecte de bugete şi abia apoi se poate trece la lucrul efectiv în economie, adică la investiţii”,  a mai spus ministrul.

Dan Nica s-a aflat astăzi la Galaţi pentru a participa  la festivitatea înmânării, de către preşedintele Biroului Electoral Judeţean, a certificatelor care dovedesc alegerea celor 16 parlamentari gălăţeni printre care se numără şi domnia sa.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite