Mihai Răzvan Ungureanu: Forţa Civică va anunţa în curând propunerile sale pentru preşedinţie şi Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier spune că FC are dreptul să nominalizeze candidaţi pentru şefia Guvernului FOTO Adevărul
Fostul premier spune că FC are dreptul să nominalizeze candidaţi pentru şefia Guvernului FOTO Adevărul

Forţa Civică va anunţa în scurt timp propunerile sale pentru funcţiile de preşedinte şi premier ai României, a declarat vineri preşedintele formaţiunii, Mihai Răzvan Ungureanu, arătând că partidul său are dreptul şi obligaţia de a face acest lucru.

„Forţa Civică, pentru un partid tânăr care şi-a recompus existenţa începând din septembrie, are patru parlamentari, iar schimbarea statutului în partid parlamentar înseamnă foarte mult. Obiectivul Forţei Civice a fost astfel atins”, a declarat Ungureanu în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Arad.

El a afirmat că „în scurt timp” partidul său de centru-dreapta va aduce propuneri pentru preşedinţia României şi funcţia de premier.

„Noi considerăm că în momentul în care, ca partid parlamentar, putem propune proiecte legislative capabile să contureze un proiect mare de guvernare în care Forţa Civică să participe, avem dreptul şi obligaţia politică, totodată, de a veni cu o propunere pentru candidatura la funcţia supremă în stat, cea de preşedinte, şi pentru funcţia de şef al Executivului”, a mai spus fostul premier.

Întrebat în cât timp ar urma să fie făcute publice aceste nume, Ungureanu a spus că până la începutul anului viitor. Însă, într-o intervenţie la România TV, secretarul general al partidului, Ştefan Pirpiliu, a declarat că nominalizările vor fi făcute luni.

Conducerea Forţei Civice va lua săptămâna viitoare o decizie, în Colegiul Director, prin care va stabili dacă cei patru parlamentari ai săi se afiliază grupului PDL sau rămân independenţi, a declarat, joi, secretarul general al formaţiunii, Ştefan Pirpiliu.

În noul Parlament, Forţa Civică este reprezentată de un senator - Mihai Răzvan Ungureanu - şi trei deputaţi.

Cât despre o guvernare USL - UDMR, Ungureanu a declarat că maghiarii trebuie să-şi asume orice consecinţe în cazul participării, ca membru al PPE, la guvernare alături de socialişti şi liberali, pentru că ar arunca „un semn de întrebare asupra legitimităţii ideologice”. „În ceea ce priveşte intrarea UDMR la guvernare, este o decizie asupra căreia UDMR va trebui să-şi asume orice consecinţe. Ideea intrării unui partid membru al PPE la guvernare aruncă un semn de întrebare asupra legitimităţii ideologice şi asupra legitimităţii de reprezentare", a spus preşedintele Forţei Civice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite