Damen Shipyards Group a preluat  Şantierul Naval de la Mangalia, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi şi trei docuri de acostare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania a încheiat cu succes tranzacţia cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru şantierul naval Mangalia, cunoscut anterior ca Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), care a fost redenumit acum Şantierul Naval Damen Mangalia. Acesta va fi exploatat ca un joint-venture cu Guvernul României, iar Damen va avea controlul operaţional al şantierului.

Şantierul de la Mangalia este situat pe litoralul Marii Negre, are trei docuri cu o lungime totală de 982 metri şi un spaţiu de acostare de 1,6 kilometri. Docurile, cu o lăţime de 48 şi 60 de metri, oferă acum grupului Damen capacitatea de a construi nave şi structuri maritime mai mari. Cu o suprafaţă totală de un million de metri pătraţi, şantierul naval de la Mangalia devine cel mai mare şantier al Grupului Damen.

"Ne vom confrunta cu o perioadă dificilă, având în vedere starea actuală a şantierului. Cu toate acestea, cu sprijinul deplin al Guvernului României, al forţei de muncă cu experienţă şi al comunităţii locale, Damen îşi propune să restabilească sănătatea financiară a şantierului, să stabilizeze ocuparea forţei de muncă şi să urmărească oportunităţi comerciale pe plan internaţional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate. Între timp, Damen va facilita o tranziţie lină şi va păstra resurse talentate şi calificate angajate în mod semnificativ ", a precizat directorul economic al Grupului Damen, Frank Eggink.

"Facilităţile impresionante ale şantierului naval şi cunoştinţele şi profesionalismul din Mangalia, în combinaţie cu designul şi puterea comercială a lui Damen, ar trebui să fie garanţia pentru un viitor de succes", a declarat Chris Groninger, directorul general al Damen Shipyards Mangalia.

În România, Grupul Damen deţine şantierul naval de la Galaţi din 1999, care a construit de-a lungul anilor numeroase nave, iar odată cu preluarea şantierului de la Mangalia, olandezii îşi consolidează poziţia în industria navală din România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite