Curtea Conturi a descoperit o „gaură" de 122.000 de euro la Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerii instituţiei i se impută nereguli legate de derularea unor contracte, precum şi plata unei indemnizaţii lunare necuvenite, membrilor Comisiei de privatizare, în perioada 2009-2010

Conform raportului pentru anul 2010 al Curţii de Conturi, inspectorii instituţiei au constatat o serie de nereguli la Administraţia Porturilor şi Dunării Maritime (APDM) Galaţi.

Potrivit constatărilor inspectorilor Curţii de Conturi, la APDM, nu au fost constituite garanţii pentru plata obligaţiilor contractuale în cazul a şapte contracte de închiriere a terenurilor portuare, nu au fost calculate şi încasate penalităţi pentru nerespectarea termenelor de plată în cazul a 14 contracte, au fost plătite membrilor Comisiei de pregătire a procesului de privatizare, în perioada 2009-2010, indemnizaţii lunare , deşi activitatea acestea trebuia să se încheie până la 31 decembrie 2008.

Curtea de Conturi a estimat la 512.000 lei prejudiciul creat prin neregulile constate.

APDM reprezintă autoritatea portuară pe Dunărea maritimă şi administrează o suprafaţă portuară totalizând aproximativ 1,7 milioane de metri pătraţi, împreună cu infrastructura aferentă şi 12830 de mile de front de acostare.

Această instituţie gestionează un buget fabulos, de peste 100 de milioane de euro anual, iar distribuirea banilor s-a făcut adesea după criterii greu de înţeles.

De pildă, în luna iulie 2010, această societate de stat a atribuit unor firme private, fără licitaţie, contracte în sumă totală de peste 14 milioane de euro.

În 2010, director general al APDM a fost Mihai Ochialbescu, cel care, din luna iulie a anului trecut, ocupă funcţia de director tehnic în cadrul aceleiaşi instituţii.
APDM are în subordine porturile Galaţi, Brăila Tulcea, Hârşova, Isaccea, Mahmudia precum şi punctele de acostare de pe braţele Măcin, Sf. Gheorghe şi Chilia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite