Cum şi-a descoperit pasiunea pentru croşetat un senior de la Universitatea Vârstei a 3-a: Plăcerea vine lucrând!

0
0
Sursa: Fashion Crochet
Sursa: Fashion Crochet

Seniorii gălăţeni de la Universitatea Vârstei a 3-a, membri ai Fashion Crochet, au confecţionat peste 200 de mărţişoare şi le-au dăruit gălăţenilor. Anul acesta s-a alăturat grupului şi un bărbat, Cezar Iacob, care a descoperit pasiunea pentru croşetat.

Fashion Crochet este un grup de 30 de pasionate de arta croşetului care se întruneşte în fiecare marţi la sediul CAR Pensionari Galaţi. Acolo, pe lângă faptul că învaţă tipare noi, fac schimb de idei, lucrează împreună şi pun la cale expoziţii şi parade, seniorii de la U3A socializează, cântă, sărbătoresc, pe scurt, celebrează viaţa.
 

Anul acesta s-a alăturat grupului şi un bărbat, Cezar Iacob, care a descoperit pasiunea pentru croşetat şi care a realizat multe dintre mărţişoarele oferite de echipa de la Fashion Crochet.

Galerie foto 

„Totul a început ca o joacă, cu decoraţiunile de brad. Apoi am făcut un fular, un brâu tricolor, mi-am croşetat un pulover şi două poşete pentru fiica mea. Cu timpul a început să îmi placă. Tot ce fac, ofer cadou, nu vând, doar donez, cu cea mai mare plăcere. Iar plăcerea vine lucrând”, spune Cezar Iacob, senior U3A pasionat de matematică, dans şi croşet.

Nu e primul an în care seniorii pasionaţi de croşetat fac acest lucru. Ei au împărţit zeci de bentiţe pentru copii de la Fundaţia „Cuvântul Întrupat”, unde studenţii înscrişi la U3A mai fac si alte activităţi de voluntariat.

„E o campanie pe care noi o derulăm de câţiva ani, însă în pandemie a fost mai dificil, pentru că a trebuit să ne întâlnim în grup restrâns. Am reuşit să confecţionăm 230 de mărţişoare cu ajutorul croşetului: panseluţe, garoafe, trandafiri, cireşe sau fluturi, pe care le-am împărţit prietenilor, profesorilor şi angajaţilor de la Universitate dar şi doamnelor din Galaţi. Bucuria lor a fost bucuria noastră, am întâlnit persoane care au plâns când au primit cadoul nostru şi lucrul acesta ne-a emoţionat. A fost un mic efort, pentru că noi cumpărăm cele necesare, dar a meritat”, a declarat Tudosia Isofache, coordonatoarea grupului Fashion Crochet.

Universitatea Vârstei a treia (U3A) este un proiect iniţiat în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, care aşează în centrul acţiunilor sale seniorii. Construit după un model de origine franceză, proiectul a fost derulat pentru prima dată în România la Galaţi, fiind adaptat spaţiului cultural şi academic naţional.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite