Cum se războiesc „baronii” Pâslaru şi Durbacă pentru a alimenta posturile TV ale familiilor lor cu bani publici, din bugetele CL şi CJ Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea deţinută de fiul şi soţia fostului deputat PSD Florin Pâslaru, TV Galaţi, transmite şedintele CJ şi CL, pe bani buni, de mai mulţi ani, iar televiziunea fiicei şi ginerelui deputatului ALDE Eugen Durbacă încearcă să-i sufle contractul cu Primăria.

Fostul deputat PSD Florin Pâslaru (lăsat „pe tuşă” la trecutele alegeri din cauza unei condamnări definitive pentru incompatibilitate) şi deputatul ALDE Eugen Durbacă se războiesc pentru a pune mâna pe bani publici cu care să-şi finanţeze posturile TV deţinute de familiile lor. Este de menţionat că, până acum, începând din 2014, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Galaţi au încheiat contracte pentru difuzarea şedinţelor de consiliu doar cu TV Galaţi, postul de televiziune deţinut de Alexandru şi Valerica Pâslaru, fiul, respectiv soţia lui Florin Pâslaru.

Contractele, în valoare totală de 358.000 de lei (dintre care 108.000 de lei din bugetul primăriei şi 250.000 de lei din bugetul CJ), au fost atribuite direct, fără licitaţie, pe baza relaţiilor pe linie politică dintre Florin Pâslaru şi şefii celor două instituţii (actualul senator PSD Nicolae Bacalbaşa – fost preşedinte al CJ) şi primarul Ionuţ Pucheanu (PSD).

Relevant esteşi  că, până în acest an, toate celelalte cinci televiziuni şi studiouri din Galaţi ale unor televiziuni centrale nici măcar nu au fost invitate să depună o ofertă, după cum ne-au mărturisit managerii acestora. de asemenea, Curtea de Conturi a declarat deja ilegale contractele încheiate de Consiliul Judeţean cu TV Galaţi pe anii 2014 şi 2015.

Baronul Durbacă vrea şi el bani publici

Începând din decembrie 2016, după ce coaliţia PSD-ALDE a negociat formarea guvernului, în ecuaţia banilor publici a intrat şi VOX TV, televiziunea patronată de Roxana şi Mircea Marossi, fiica, respectiv ginerele deputatului ALDE Eugen Durbacă. Este de menţionat că Mircea Marossy a fost condamnat de prima instanţă la şase ani de închisoare în celebrul dosar Aviasan (în care se judecă devalizarea bazei aviatice din Galaţi).

Surse din interiorul CJ ne-au destăinuit că Durbacă a cerut ca şi VOX TV să primească ceva bani publici sau să se facă o licitaţie. Deocamdată CJ nu a stabilit o astfel de procedură, însă de la 1 ianuarie 2017 a suspendat relaţia cu TV Galaţi, în vreme ce Consiliul Local a organizat o licitaţie, chiar la începutul anului, suma pusă la bătaie fiind de 8.925 de lei lunar, cu tot cu TVA (respectiv 116.000 lei pentru 13 luni, cu opţiune de prelungire încă trei luni).

Surprinzător, însă, licitaţia a fost anulată chiar înainte de a fi anunţate rezultatele, motivul oficial fiind că „au fost o serie de erori în caietul de sarcini”. De fapt, în caietul de sarcini se prevedea că nu sunt eligibile televiziunile care au fost amendate de CNA, fapt care scotea din ecuaţie televiziunea familiei Pâslaru, ce fusese amendată în urmă cu patru ani, din cauza unei emisiuni în care Nicolae Bacalbaşa a făcut un circ politic de pomină.

Ca urmare, noua variantă din caietul de sarcini este „să nu fi fost amendată de CNA în ultimii trei ani”, caz în care TV Galaţi este din nou eligibilă pentru a primi bani publici.

Pâslaru, condamnat, dar reciclat de Dragnea

Fostul deputat Florin Pâslaru a fost condamnat anul trecut, definitiv, la şase luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a mai fi parlamentar pentru o perioadă de trei ani (motivul fiind acela că şi-a angajat fiul în mod ilegal la cabinetul parlamentar), însă el a nu a părăsit Parlamentul României, fiind în prezent consilierul lui Liviu Dragnea, la Camera Deputaţilor.

Şi fiul lui Pâslaru, Alexandru (31 ani), a ajuns, de câteva zile, să fie plătit din bani publici, cu 3.000 de lei lunar, după ce a fost numit membru al Consiliului de Administraţie al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), deşi nu are niciun fel de competenţe în domeniu.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite