Cum să te alegi cu o amendă usturătoare pentru lipsa unui banal aviz de însoţire a mărfii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lemnele transportate cu autoutilitara au fost confiscate Foto: arhivă Adevărul
Lemnele transportate cu autoutilitara au fost confiscate Foto: arhivă Adevărul

Un şofer din Vrancea s-a ales cu o amendă de câteva mii de lei pentru că nu a putut justifica cu acte provenienţa a câţiva metri cubi de lemne.

Pe 7 februarie, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Barcea, au depistat în trafic, pe raza comunei, un tânăr de 24 ani, din judeţul Vrancea, care transporta într-o autoutilitară cantitatea de 4,70 metri cubi de lemne de foc, fără a deţine aviz de însoţire.

”Poliţiştii au confiscat materialul lemnos, pe care l-au lăsat în custodia Ocolului Silvic Tecuci, şi au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei”, a declarat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

A păţit-o şi un alt şofer. Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu poliţiştii din comuna gălăţeană Şendreni, au depistat pe raza localităţii Şerbeştii Vechi o autoutilitară ce transporta trei metri cubi de material lemnos.

Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto, un tânăr de 18 ani, angajat al unei societăţi comerciale, să prezinte avizul de însoţire ori documentele comunitare echivalente acestora privind circulaţia materialelor lemnoase.

Întrucât bărbatul nu deţinea documentele legale, societatea  a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 de lei, fiind dispuse şi măsuri complementare, respectiv confiscarea lemnelor şi a autoutilitarei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite