Cum reuşeşte o tânără inimoasă să faciliteze accesul la educaţie a mii de copii săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Hâncu FOTO arhiva personală
Dana Hâncu FOTO arhiva personală

Dana Hâncu, jurist, organizează de opt ani o campanie destinată copiilor fără posibilităţi materiale, prin care orice persoană poate să doneze un ghiozdan complet echipat, care va ajunge apoi la micuţii din zonele defavorizate ale judeţului Galaţi.

Dana Hâncu (41 de ani), o gălăţeancă inimoasă implicată în numeroase voluntariate şi campanii umanitare, a iniţiat în urmă cu opt ani campania ”Pregătim ghiozdanul-Ajută un copil să aibă acces la educaţie!”

Prin intermediul acesteia, orice persoană care doreşte să doneze un ghiozdan complet echipat, o poate face sunând la numărul de telefon 0721.343.726, urmând ca bunurile să fie transportate apoi la sediul Căsuţa Strumfilor, un atelier de creativitate şi after school din Galaţi.

”Ajunşi la a Vlll-a ediţie a evenimentului, am cam pierdut numărul copiilor care au reuşit să ajungă la şcoală cu un ghiozdan nou, complet echipat, pentru un întreg an şcolar.
La o simplă numărătoare se adună, totuşi, aproximativ 2.000 de copii din întreg judeţul Galaţi. Şi anul acesta ne-am propus să ajutăm cât mai mulţi copii care provin dintr-un mediu social, financiar nefavorabil. Lista este lungă, nevoile sunt multe. Dar cu puţin ajutor, acoperim tot ce avem. Echipăm ghiozdanele sau cumpărăm unul complet echipat, după bugetul familiei”, ne-a declarat Dana Hâncu, organizatoarea campaniei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum încearcă o primărie de la ţară să ofere educaţie copiilor săraci şi în pragul abandonului şcolar: programul care salvează viitorul

Cum reuşeşte o profesoară să-i atragă la şcoală pe copiii din comunităţile sărace

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite