Cum îşi propune Ministerul Tineretului şi Sportului să afle nevoile reale ale tinerilor din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor fi învăţaţi să se implice în activităţi de voluntariat Foto: Adevărul
Tinerii vor fi învăţaţi să se implice în activităţi de voluntariat Foto: Adevărul

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a creat reţeaua de lucrători de tineret, denumită tineREŢEA, ce va organiza la nivel naţional, o serie de evenimente de consultări din sfera dialogului structurat, activităţi ce urmează să se desfăşoare în perioada iulie – noiembrie 2016.

Scopul asumat al reţelei este acela de a identifica nevoile reale ale tinerilor, punând în practică conceptul de dialog structurat. Totodată, aceasta, îşi propune să formeze tinerii pentru a fi implicaţi în activităţi de tineret şi de voluntariat.

Modul de lucru al acesteia, la nivelul fiecărui judeţ, va consta în materializarea a patru activităţi din sfera consultării şi a dialogului structurat şi o activitate de formare, implementate la nivelul comunităţilor locale.

Activităţile propuse urmăresc creşterea numărului de tineri implicaţi în evenimente de consultare şi formare; creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare şi dialog structurat; asigurarea unei reprezentativităţi geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat; implementarea de activităţi de participare şi învăţare non-formală.

Rezultatele scontate vizează 168 de evenimente de consultare şi 42 de cursuri de formare, în toată ţara, la care sunt aşteptaţi aproximativ 3 000 tineri.

La nivelul judeţului Galaţi, cei 2 lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean şi vor învăţa tinerii să se implice în activităţi de tineret şi voluntariat.

Primul eveniment din sfera consultării, poartă denumirea de „Cafeneaua Publică – Tu eşti parte din comunitate” şi va avea loc în data de 13 iulie 2016, în intervalul orar 10:00 – 13:00, în incinta Hotelului Sport al DJST Galaţi, situat la adresa Str. AL. I. Cuza, nr.76 – 78.

”Concluziile discuţiilor şi ale dezbaterilor ce se vor derula în cadrul evenimentelor asumate, vor constitui baza pentru întocmirea raportului de ţară, ce va contribui la creionarea recomandărilor finale – pe componenta de tineret – ale trio-ului preşedenţiei Olandei, Slovaciei şi Maltei”, a declarat Dorin Coteţ, lucrător de tineret. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite