Cum îşi bate joc Primăria din Galaţi de persoanele cu handicap. „În fiecare an să depuneţi solicitarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Municipalitatea din Galaţi îi sugerează unei persoane cu handicap să revină în fiecare an cu o nouă cerere pentru a beneficia de un drept stabilit de legea 448/2006, dacă între timp nu i se îmbunătăţeşte starea medicală sau nu moare.

Un gălăţean a scris pe adresa redacţiei Adevărul, arătându-se revoltat de faptul că un drept garantat persoanelor cu handicap de legea 448/2006, respectiv dreptul la un loc gratuit de parcare, a fost transformat de Primăria Galaţi într-o chestie aproape facultativă.

”Aş dori să vă aduc la cunoştiinţă cum respectă primăria Galaţi drepturile persoanelor cu handicap în baza legii 448/2006.  În 09.12.2019 am făcut o solicitare către primărie pentru atribuirea unui loc de parcare pentru persoanele cu handicap în zona de reşedinţă. Se pare că trebuie să aştepţi primăvara sau să te rogi să aibă buget pentru 2 litri de var/ vopsea. Sau aş putea spera că boala mea să ia o pauză, până hotărăşte cineva din cadrul instituţiei atribuirea locului de parcare. Nu îmi mai rămâne decât să solicit instanţei rezolvarea acestui aspect, deşi legea e clară şi nu specifică <<dacă există buget local sau dacă se trasează o dată cu trecerea iernii>>. Deşi ei recunosc că am dreptul, sunt pus pe aşteptare”, ne-a declarat Adrian Oancea, solicitantul locului de parcare.

”Vă comunicăm că marcarea unui loc de parcare pentru persoane cu handicap se realizează <<în spaţiile de parcare ale domeniului public şi cât mai aproape de domiciliu>>”, este răspunsul primarului Ionuţ Pucheanu, menţionat într-o adresă trimisă persoanei cu handicap şi semnată de alţi doi şefi din Primăria Galaţi.

În acelaşi document, municipalitatea îi sugerează cu cinism lui Adrian Oancea să continuie să trimită cereri la Primărie în fiecare an, cu excepţia cazului în care starea de sănătate i s-ar îmbunătăţi, lucru aproape imposibil, sau ar muri, când evident, situaţia s-ar rezolva de la sine.

”Luând în considerare faptul că în decursul unui an pot interveni schimbări privind starea socială sau medicală a petentului (schimbare de domiciliu, renunţare la domiciliu, renunţare la autoturism, îmbunătăţirea stării medicale, deces), iar lucrările de execuţie se realizează în baza unei planificări şi în funcţie de fondurile alocate, vă recomandăm ca în fiecare an, în perioada ianuarie-aprilie, să depuneţi solicitarea privind reînnoirea dreptului de a parca pe locaţia respectivă, însoţită de documentele justificative”, este concluzia primarului Ionuţ Pucheanu.

adresa primarie persoana cu handicap Galati

Ţinând cont de maniera în care a fost tratată cererea sa, Adrian Oancea se va adresa justiţiei pentru a obţine pe cale judecătorească obligarea municipalităţii la respectarea unui drept garantat de lege.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite