Culmea zgârceniei de lux: să-ţi cumperi limuzină BMW dar, în loc să-i faci asigurare, să falsifici o poliţă RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi pare o anecdotă, cazul este cât se poate de real şi a fost descoperit de poliţiştii de frontieră la Vama Oancea, judeţul Galaţi. Proprietarul maşinii este un tânăr în vârstă de 20 de ani din judeţul Neamţ.

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere a frontierei de la Oancea (judeţul Galaţi) au depistat în weekendul trecut un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru limuzina de lux pe care o conducea.

Descoperirea a fost făcută duminică, 21 octombrie, puţin după miezul nopţii, când la punctul de trecere a frontierei de la Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Eduard O., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Neamţ.

Tânărul conducea un autoturism de lux marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie, iar la controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. „În urma verificărilor s-a constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, a informat Poliţia de Frontieră.

Bărbatul în cauză a declarat în faţa poliţiştilor că a cumpărat recent autoturismul, prilej cu care a preluat şi asigurarea, dar că nu are cunoştinţă de faptul că documentul prezentat la control ar fi fost falsificat.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, a confirmat Poliţia de Frontieră.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite