Plimbările pe Dunăre, înviate la Galați. Autoritățile locale cumpără o ambarcațiune cu fonduri europene

0
Publicat:

Consiliul Județean Galați va achiziționa o ambarcațiune care va face plimbări turistice pe Dunăre. Investiția este asigurată din fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de lei.

Ambarcațiunea va face plimbări pe Dunăre FOTO: C.Mazilu
Ambarcațiunea va face plimbări pe Dunăre FOTO: C.Mazilu

Proiectul a fost lansat joi, 9 martie 2023, și vizează dezvoltarea de „noi facilități de promovare a potențialului turistic al teritoriului Prut-Dunăre, care să asigure deplasarea tuturor persoanelor interesate să descopere produsele și serviciile locale oferite de zona pescărească Prut-Dunăre”.

Ambarcațiunea va avea capacitatea de 30 de locuri, din care patru pentru persoane cu handicap. Durata de implementare a proiectului este de 10 luni. Ulterior, vor fi stabilite și circuitele turistice pe care le va face ambarcațiunea.

„Proiectul vizează achiziționarea unei ambarcațiuni în scopul de a realiza aceste plimbări pe Dunăre. Avem în vedere colaborarea cu entități din județul Tulcea. În acest moment, potențial există, cerințe sunt, le știm cu toții”, a explicat Camelia Epure, director în cadrul Consiliului Județean Galați.

Fostul poliţist care organizează excursii spectaculoase pe Dunăre

În prezent, singurele plimbări pe Dunăre sunt asigurate de un operator privat, Viorel Gagu, un fost polițist care a renunţat la uniformă după 14 ani ca să se poată dedica pasiunii sale pentru călătoriile pe Dunăre.

Viorel Gagu spune că cererea este mare, iar turiștii sunt impresionați de frumusețea oferită de Dunăre. A început să facă plimbări pe Dunăre în 2020 cu o ambarcaţiune mică de transport pentru agrement, de 9 persoane. După un an a riscat din nou şi a făcut mai multe credite şi refinanţări ca să îşi cumpere şi a doua ambarcaţiune cu o capacitate de transport mai mare, de 12 persoane, pentru că afacerea mergea foarte bine, chiar şi în pandemie, iar numărul celor dornici de plimbări pe Dunăre era în creştere.

Doritorii au ocazia să admire panorama oraşului Galaţi şi împrejurimile, să fotografieze peisaje de vis şi să se bucure de clipe de linişte pe mijlocul apei. În funcţie de dorinţa turiştilor, firma organizează excursii şi pe trasee propuse de aceştia. Programările se fac cu cel puţin 48 ore înainte de data dorită, în funcţie de condiţiile meteo.

Printre traseele turistice se numără insula Cailor (100 lei / persoană), balta mică a Brăilei (200 de lei/persană) insula Chiciul Mare, râul Siret, braţul Măcin (200 de lei/persoană) şi Delta Dunării (460 de lei/persoană). Copiii sub 10 ani nu plătesc.

Cei aflaţi la bordul ambarcaţiunii sunt încântaţi de combinaţia dintre apă, atmosferă, muzică bună, viteză şi istorisiri despre malurile gălăţene spuse cu tâlc.  

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri