Criza încălzirii din oraş, rezolvată pentru moment. Gălăţenii speră să aibă termoficare şi în luna martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrocentrale a trecut deja la creşterea parametrilor agentului termic. Foto: Adevărul
Electrocentrale a trecut deja la creşterea parametrilor agentului termic. Foto: Adevărul

Primăria Galaţi va plăti către Electrocentrale 4,8 milioane de lei, la care se va adăuga o plată de 1,2 milioane de lei efectuată de Apaterm. În aceste condiţii, se adună şase milioane de lei, adică exact suma cerută de Electrocentrale pentru a nu tăia căldura şi apa caldă menajeră din oraş.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a ajuns astăzi la un nou acord cu Electrocentrale S.A., pentru furnizarea energiei termice necesare încălzirii populaţiei.

„Facem încă un efort pentru a menţine în funcţiune sistemul centralizat de termoficare şi asta din respect pentru gălăţenii care sunt bun-platnici. Vom vira în avans, pentru luna martie, şi subvenţia pentru energie termică, şi factura de încălzire pentru unităţile de învăţământ din oraş. Vorbim de 4,8 milioane de lei, bani care vor ajunge până vineri în conturile CET Galaţi. Sunt bani pe care îi dăm în avans şi cu care ne achităm, ca Primărie, de toate obligaţiile pe care le avem în acest sens pentru sezonul de iarnă 2014/2015. Apaterm s-a angajat să plătească, tot până vineri, 1,2 milioane de lei către CET, astfel încât să putem menţine în funcţiune sistemul de termoficare”, a declarat primarul Marius Stan.

Datorită acestui acord, dar şi a plăţilor efectuate de Apaterm ieri şi astăzi, în valoare de 480.000 lei, CET a mărit parametrii de furnizare a agentului termic, temperatura ajungând de la 69 la 80 de grade.

„Fac încă o dată apel la populaţie să îşi plătească facturile curente la termoficare. Nu le cerem oamenilor nimic în plus. Noi am mai făcut un efort şi plătim în avans obligaţiile pe care le avem. Dacă populaţia înţelege să plătească şi ea factura scadentă în acest moment, putem să avem căldură şi în luna martie fără probleme”, a mai spus primarul Marius Stan.

Reamintim că, zilele acestea, se află la Galaţi un grup de experţi ai Băncii Europene de Investiţii (BEI), care evaluează sistemul centralizat de termoficare a oraşului. Experţii BEI vor prezenta Primăriei, în cel mai scurt timp, un raport privind situaţia sistemului de încălzire a Galaţiului, perspectivele menţinerii acestuia în funcţiune şi o serie de soluţii pentru rentabilizarea sistemului. Pe baza acestui raport, dar şi a altor analize, se va lua o decizie privind viitorul încălzirii locuinţelor în Galaţi. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite