Creşte alarmant numărul de şoferi depistaţi în trafic beţi sau fără permis auto. S-au înmulţit şi recidiviştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul mortal produs luni, 21 august, în localitatea gălăţană Matca, în care un tânăr de 17 ani a fost ucis pe trotuar de un şofer fără permis, aduce în atenţie faptul că în ultimul timp s-au înmulţit şoferii fără permis sau care se urcă beţi la volan.

Judeţul Galaţi pare pe cale să devină deţinătorul unui record trist în ceea ce priveşte indivizii care se urcă la volan fără a avea permis auto, iar apoi provoacă tragedii teribile.

Nu mai departe decât luni, 21 august 2017, pe raza comunei Matca, un şofer de 25 de ani, care n-a avut în viaţa lui permis auto, a ucis un tânăr licean de 17 ani care mergea liniştit pe trotuar. 

Revoltător este că individul care a produs tragedia, Dragoş Panaintiu, este recidivist în ale condusului fără permis, în urmă cu patru ani el fiind condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru acest motiv. Mai mult decât atât, există martori care spun că deşi era condamnat şi se ştia că nu are permis, individul a continuat să conducă maşini pe drumurile publice, cu complicitatea unor oameni ai legii care au închis ochii.

Incidentul amintit vine la doi ani după ce un alt individ fără permis auto, recidivist la rândul lui, a ucis, tot pe trotuar, doi copii, în localitatea Folteşti, după ce a scăpat de sub control bolidul pe care conducea cu 150 de kilometri la oră pe o porţiune unde viteza era limitată la 30 de kilometri la oră.

Potrivit poliţiştilor, zilnic sunt prinşi o mulţime de indivizi care se urcă beţi sau fără permis la volan, fiind un adevărat fenomen, mai ales în lunile de vară. Doar în ziua de 20 august 2017,în judeţul Galaţi au fost depistate patru astfel de cazuri, pe care le prezentăm în continuare.

La ora 5.30, poliţiştii  Biroului Rutier,  au oprit în trafic pentru control pe strada Victor Vâlcovici un autoturism condus de un bărbat de 46 ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat  cu aparatul Drager,  fiind  înregistrată valoarea de 1.30. mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana depistată a fost condusă la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, unde a refuzat prelevarea. Poliţiştii  au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La ora 7.30, poliţiştii  din cadrul Secţiei 3,  au depistat pe strada Brăilei un tânăr  de 23 ani în timp ce conducea un  autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La  testarea cu aparatul Drager a fost  înregistrată valoarea de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana depistată a fost condusă la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că   bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii  au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice  fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

La ora 16.45, poliţiştii  Serviciului Rutier au oprit în trafic pentru control pe raza localităţii Drăgăneşti un autoturism condus de un bărbat de 37 ani, din comuna Barcea. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că  tânărul are  dreptul  de a conduce suspendat. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are  dreptul  de a conduce suspendat.

La ora 22.00, poliţiştii din comuna Drăguşeni au oprit în trafic  pentru control, pe raza localităţii Smulţi  un  moped condus de un bărbat de 25 ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu poseda permis de conducere. Poliţiştii  au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu  posedă permis de conducere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite